Powered By Blogger

lauantai 24. syyskuuta 2022

Lelun rikkoja ja muita tunnelmia


 Pihka on kasvanut jo isommaksi kuin Naava. Pihka on syönyt lähes kaikki vanhat ja uudemmat koiralelut. Hänen strategiansa on etsiä lelusta se piippi, ja kun se on kohdennettu, järsiä piippi ulos. Lelut joissa ei ole piippiä sisällä ovat jalattomia, hännättömiä ja korvattomia. 

Pihkan kanssa olen käynyt koirakoulussa. Opetellaan mm. hihnassa kävelyä vetämättä. Samaa treeniä teen,tai pitäisi tehdä Naavan kanssa. Onneksi on kaksi vetävää koiraa niin molemmat käteni ovat venyneet yhtä paljon.

Vaivun usein jo epätoivoon vetämisen suhteen. Mikään ei tunnu auttavan. Treenatessa menee hyvin, varsinkin pihalla ja kentällä, mutta kun mennään metsään niin ei mikään voita peuran, ketun, jäniksen, mäyrän, naapurin koiran tai ihan minkä vaan hajua. Kauhulla odotan talvea ja liukkaita kelejä..... Yritän taas, eihän se olisi kuin 10 minsaa päivässä kummankin kanssa treeniä, niin voisi tapahtua edistystä, metsässäkin.

Koirien kanssa on ollut tänä syksynä muutenkin, en oikein tiedä mikä sana kuvastaisi parhaiten,  hankalaa, outoa, vähän  pettymyksiä. Naavan luonnetesti keskeytettiin, Naava ei palautunut pelottavista kokemuksista tarpeeksi nopeasti. Kirjattiin "pehmeäksi" luonteeltaan. Jäi paljon pohdittavaa,olen pitänyt Naavaa pikemmiten kovapäisenä.... 

Olen kaivannut ystäviäni. En tiedä mihin kaikki aika on hävinnyt, vai onko syy jossain muussa. Ei tunnu löytyvän aikaa....Aikaa luulisi löytyvän tärkeille asioille. Ystävät ovat tärkeitä. On myös ollut kireyttä ilmassa. Puolin ja toisin ei osaa sivuuttaa kaikkea...asiat jäävät vaivaamaan, yrittää antaa ajan "parantaa", ja seurauksen saattaakin olla vieraantuminen.  Alkaa myös olla lista asioista joita ei halua käydä läpi tämän tai tuon ystävän kanssa. 

Kesä meni tänä vuonna ohi niinkuin sitä ei olisi ollutkaan. Mutta ei siitä enempää.

Nyt vaan kohti tulevaa. Tuleva näyttää hyvältä. En tiedä pitäisikö varmuuden vuoksi olla ihan hiljaa asiasta, ääneen sanottuna tai kirjoitettuna saattaa olla huono enne.... Haluan kuitenkin iloita asiasta jo nyt, laskea kuukausia: jään joulun jälkeen pois töistä puoleksi vuodeksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti