Powered By Blogger

maanantai 25. tammikuuta 2021

Viikon päätteeksi

Vaihteleva viikko takana. Töissä käytin Hawaijilla. Aamulla pakkasin kotoa mukaan kesävaatteet, varvastossut, aurinkolasit ja aurinkorasvaa, on tää työ aikamoista. Sitten makoiltiin rannalla, käytiin kylpylässä, opeteltiin hulahulatanssia ja syötiin hedelmiä.

Hedelmät oli tarjolla ylellisesti, kylpylä oli vähän yksinkertaistettu, kynttilöitä ja ukulele-musaa ja jalat pesuvadeissa, joissa lillui appelsiininsiivuja, ilmaan suihkautus kookostuoksua. Tällaista tämä työ parhaimmillaan....

Lauantaina oli neljän tähden illallinen. Pirkasta löytyi resepti alkuruuaksi, suosittelen. Salaattia, avokadoa, fetajuustoa, appelsiinisiivuja ja appelsiini-curry vinegrettiä päälle.

Pääruokana kanaa, riisiä, ananasta ja paprikaa uunissa valmistettuna. Jälkkäriksi mustikkamarenkijäädyke. Kahvin kanssa myöhemmin appelsiinijuustokakkua, Pirkan reseptillä, ja taas suosittelen.  Ihanaa jutustelua, haaveiluja ja pelattiin lautapeliä.  Tykkään!!!!

Sunnuntaina perheen kesken nuorimman pojan synttäreiden viettoa, tietysti syömisen merkeissä. Olen kiitollinen kun tulevat.

Sunnuntain Turun Sanomissa kirjoitus päivähoidon henkilökunnan uupumisesta. Hyvä, että asiaa nostetaan esiin. 57% henkilökunnasta suunnittelee alan vaihtoa, pitäisikö tehdä jotain jottei tilanne olisi tuo.  Uupumiseen on kuulemma joku järjestelmä jolla parannetaan ihmistä, päällikön mukaan. En ole kuullut koskaan moisesta järjestelmästä..... Itse suunnittelen nelipäiväiseen työviikkoon siirtymistä, voi onnistua, jos pomo suostuu, jos löydetään sijainen, jos ei ole kovin montaa nelipäiväistä tekevää henkilöä samassa työyhteisössä. Eli en tiedä kumpi on todennäköisempää, voittaa lotossa vai saada nelipäiväinen työviikko.3 kommenttia:

 1. Onpa kiva idea käydä Hawaijilla lasten kanssa! Vielä, jos itsekin on eläytyjätyyppiä, on matka varmasti aika hauska.
  Kivalta ja hyvältä kuulostaa myös illalliset ja synttärisyömiset <3
  Voi, kun osaisikin uupumiseen sanoa jotain. Sen kokeneena tiedän, ettei ole helppoa tehdä suuria siirtoja. Voimia toivottelen ja pikkuisia selviytymiskeinoja arkeen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi. Suuret siirrot on se viimeinen ratkaisu. Ensin sinnitellään, sitten sinnitellään lisää ja vielä vähän, kunnes ollaan tilanteessa että uupuminen on ääripäässä. Valoa tunnelin päässä: kävin pomolle sanomassa toiveensi ensi syksynä 4-päiväiseen viikkoon siirtymisestä. The Alku :)

   Poista
  2. Kyllä! Ensimmäinen siirto suoritettu!

   Poista