Powered By Blogger

tiistai 21. kesäkuuta 2022

Joko onnistuisi

 Olen monena.monena vuonna istutellut porkkanoita, persiljaa, salaattia yms. huonolla menestyksellä. Onnistunut viljely vaatii ilmeisesti istuttajalta ikävuosia, paljon, koska nyt näyttää lupaavalta:  


Vieläkin suurin virheeni on laittaa liikaa siemeni, tämän kun vielä muistaisi ja oppisi.  Nyt laitoin kaksi laatikkoa päällekkäin niin sain kasveille multaa enemmän, mikä selvästi auttoi siihen, että maassa on voimaa ja kosteutta enemmän. Lisäksi etuna on se, että harventaminen ja rikkaruohojen poistaminen on paljon helpompaa kun istutukset ovat korkeammalla.Tästä tykkään. Tokmannilta sai kolme kukkaa kahden hinnalla, ja joku taas päässä niksahti ja naksahti, kun menin ostamaan kaksi valkoista ja yhden lilan. Minkä ihmeen takia ostin sen lilan, en edes tykkää lilasta ja kolme valkoista olisi täyttänyt tuon korin just sopivasti. Onneksi se lila näkyy vaan yhdestä suunnasta ja voi aika huonosti.

 

 

Näitä Akilleijoja putkahtelee pihalle sinne tänne. Aina näitä saman värisiä.

Juhannusruusu aloitti kukintansa tällä viikolla.


Mutta paras aika on vielä edessä: pionien kukinta aika <3


2 kommenttia:

 1. Nythän näyttää tosi lupaavalta!
  Oi, akileijat olisi ihania! Olen suunnitellut hommaavani niitä pihaan, mutta asia on yhä suunnitteluasteella. Pihan on vanha ja muita vanhoja kasveja löytyy, mutta akileijaa olen kaivannut...
  Kauniilta näyttää teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin nuo akilleijat vaan tupsahtelee sinne tänne :) Ovatkohan siemenestä leviäviä, ja tuulen kuljettamana sit leviävät. En yritäkään heitä mihinkään ruoruun, kukkamaahan, kasvamaan. Saavat ilahduttaa missä haluavat, meillä ei muutenkaan mikään ole viimosen päälle :))

   Poista