Powered By Blogger

maanantai 2. maaliskuuta 2015

Pientä "murinaa"

Olenko tullut vanhaksi?
Mun päähän ei enää mahdu kaikenmaailman kummallisilta kuulostavat koirankoulutus jutut.
Pennun syntymästä jo alkaa koulutus. Pian varmaan jo aiemminkin... Juuri syntyneille pennuille näytetään diskopalloa, totutetaan erilaisiin pintoihin, sivellään eri kohdista eri tavoin jne. jne.
Ja tälle kaikelle on tietty joku hieno nimi.
Ennen vanhaan pennun koulutus kuului emälle. Kasvattaja tarjosi jatkoksi normaalin elämän ääniä, kynsien leikkuuta, harjausta, hoitotoimenpiteitä ja hellyyttä. Eikä tälle ollut mitään erityistä nimeä, se oli elämää, kasvamista.

Pennuille on pikkupentujen leikkikoulua. Isommille naksutin-, switch on- agility-, toko,-haku,-vepe-, rallitoko-, nosework-,kupla- ym.ym.koulutuksia!!
Jos mulla olisi yhtä paljon koulutuksia ja kursseja kuin jollain koiralla, niin mun pää menis sekaisin.
Onko ihmiset nykyään niin aktiivisia harrastajia? Tuntuu välillä, että tyydyttääkseen kunnianhimoisimman harrastelijan aktiivisuuden, tällä pitäisi olla ainakin kolme koiraa.
Ja siinä on mielestäni mietittävää, kumman etua kursseilla ajetaan.
Koira on ensisijaisesti perheenjäsen.
Tästä on lyhyt matka ajatukseen miten on myös vanhempia, jotka kuljettavat lapsiaan harrastuksesta toiseen. Ja taas voi miettiä kenen etua useat harrastukset ovat? Lapsen vai kunnianhimoisten vanhempien?

Mutta palataan takaisin koiriin. Olen huolissani koirien tulevaisuudesta. Osaavatko ne enää lainkaan rauhoittua, ilman kurssia, jossa opetellaan rauhoittumista?
Ja onko esim. tottelevaisuusvalioiden määrä lisääntynyt samaan tahtiin kuin kurssitarjonta? Loogisesti voisi ajatella näin olevan, mutta tosi asiassa ei vaan olekaan niin.
Harrastetaan ja hössötetään kursseja ja metodeja ilman tuloksia. Tai mikä pahinta, ilman positiivisia tuloksia.

Tavallaan turhaan täällä "murisen". Kaikki lähipiirini koiraihmiset ovat suht samanlaisella maalaisjärjellä varustettuja kuin minäkin. Ja näitä koirien yli"kylväjiä"  on toivottavasti vielä vähän.
Sillä: "Kasvamiseen tarvitaan aikaa. Mikään ei kasva pellossa, jota jatkuvasti kynnetään."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti