Powered By Blogger

keskiviikko 3. elokuuta 2016

Kivi

On helppo kirjoittaa koirista, kukista ja muista mukavista aiheista.
Vaikeampaa on kirjoittaa ongelmista, vaikeuksista.  Ei niinkään etten haluaisi kirjoittaa vaikeistakin asioista, vaan enemmänkin siksi, että en halua huolestuttaa lähimpiäni, jotka saattavat lukea tätä.
Nyt kuitenkin kirjoitan, mutta ei tarvitse huolestua, kenenkään. Elämään kuuluu ilot ja surut, kaikki tunteet koko asteikolla.

Ei, minulle ei ole sattunut mitään kamalaa. Kaikki lähimpäni ovat hyvissä voimissa. Itsellenikään ei ole tapahtunut mitään dramaattista. Ja toivon, että olen jo vaikeuden paremmalla puolella.

Jostain tai monistakin syistä, liekö kertyneet useamman vuoden varrelta tai pulpahtaneet pintaan jostain, uuvuin kesän kynnyksellä.
Sinnittelin ja yritin. Yritin vielä enemmän. Yritin keksiä vaihtoehtoja, keinoja, ottaa otseäni niskasta kiinni ja kieltää koko asiaa. Ei onnistunut.
Ihanien ihmisten rohkaisemana  jäin sairauslomalle.

Se oli pelottavaa. Halusin vain nopeasti takaisin oman itseni. Sen, joka jaksaa, keksii ja nauraa.
Ongelmana onkin se, ettei se käy nopeasti.
Tarvittiin paljon unta, paljon metsäkävelyä, miehen tukea ja ystäviä. Ystäviä, jotka ilmoittavat olevansa siellä jossain. Pieniä viestejä silloin tällöin ja paljon ymmärrystä. Ymmärrystä siihenkin, etten jaksa puhua heille, tai kirjoittaa.
Onneksi minulla on ystäviä. Ja varsikin yksi, joka piti huolta, enemmän kuin kukaan.

Huomasin yllätyksekseni, että tukea ei tullutkaan niiltä ystäviltä joilta olisin odottanut eniten ymmärrystä. Osa kavereista kuvainnollisesti käänsi päänsä toiseen suuntaan, kuin ei koko asiaa olisi olemassa. Minulla on siis "hyvänpäivänkavereita" ja tosi ystäviä.

Nyt on syksy alkamassa.  Voimien kerääminen on vielä kesken, mutta toivon että kerätyt voimavarat riittävät normaaliin arkeen.
Olen taas kerran kokemusta rikkaampi. Ja nöyrempi :)2 kommenttia:

  1. Myös ihmisten akut vaativat aina välillä lataamista! Tsemppiä, voimia ja iloa syksyysi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Annu :) Akut lataantuvat normisti pienillä jutuilla, arkisinkin, mutta joskus kai akut vanhenee, eikä lataannukaan niin pienillä enää. Ioa sinnekin! Ootte ihanii <3 kaikki neljä:)

    VastaaPoista