Powered By Blogger

sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Juhlaa

Juhlittiin poikien synttäreitä perinteisesti syömällä ravintolassa.
Tällä kertaa ravintolaksi valittiin Kaskis.
Pöydän varaaminen oli vaikeaa. Netissä varaukset täyttyivät samantien kun uusi varauskuukausi aukesi.
Lopulta soitin, ja kysyin onko koneessani joku vika kun ei koskaan löydy vapaata aikaa. Koneessa ei ollut vikaa. Ystävällinen tarjoilija? kertoi että varaukset menevät samantien, ja koska muutaman tunnin kuluttua aukeaisi seuraava varauslista, sain soitollani varattua meille pöydän.

Paikka on tosi pieni eikä mitenkään hieno, aika tavallinen. Ei tarvitse koreilla millään muulla kun ruuat ovat tuollaisia! Ja palvelukin kohteliasta ja asiantuntevaa.

Aluksi pöytään tuotiin keittiön terveiset: Kurpitsanäkkärit. Söpöjä ja hyviä.Seuraavaksi oli kolme erilaista alkuruokaa.
Ensimmäisenä kalaympyrä, jossa mm. 38 asteessa kypsytetty lohta, mätiä ja tuulihattuja.


Seuraavaksi oli poroa parilla eri tavalla ja omenalla.


Kolmas alkuruoka oli kebabbia lampaankaritsanjauhelihasta aasialaisittain maustettuna. Oli hyvää ja tässä kohtaa tuli hetkeksi sellainen olo, että jaksaako kaiken tulevan.


Sitten oli pääruokien aika. Perunapurjopannukakkua ja katkarapuja. Katkaravut olivat käsin kuorittuja, "vähän" eri makuisia kun mun ostamat pakastekatkikset.


Toinen pääruoka oli kanaa ja pekonia, kanttarelleja ja kaalia. Kanapekonikakku oli tosi hyvää ja tuo kastike. Kaalin jätin osittain syömättä, sitä on nyt syöty viikkoja iltapalaksi, ei maistu oikein enää.Jälkiruoka kruunasi päivällisen. Maitojäätä, vanukasta ja kakkua. Siinä maistui kahvi ja suklaa. Taivaallisen hyvää.


Oli elämys syödä näin, maistella eri makuja, joita ei tulisi normaalisti uskallettua maistaa.
Kallista kyllä, mutta ehdottomasti kannatti. Tätä tulee muisteltua vielä moneen kertaa.

4 kommenttia:

 1. Ihana elämys. Ja tosiaan arvostaa ihan eri tavalla, kun ei ole tapana. Namskis!

  VastaaPoista
 2. Oho miten paljon safkaa ja hyvän näköistä. Mielestäni toi kebab kannattaisi tosta jättää pois, en varmaan olisi jaksanut pääruokaa enää syödä noin isojen "alkupalojen" jälkeen. Ei olla koskaan käyty tuolla, ehkä joskus pitäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kebabkin oli tosi pieni. Kaikki annokset oli pieniä. Ei tullut ähky olo, suht sopivalta tuntui. Mut mä vaihtaisin yhden alkuruuan pois ja tilalle kaksi jälkiruokaa :)

   Poista