Powered By Blogger

perjantai 18. maaliskuuta 2022

Kauhea keskiviikko

 Kurjin asia, tai yksi kurjimmista on käydä hammaslääkärissä. Viimeisin käyntini oli yksi kamalimmista. Kysyin edellisellä käyntikerralla hammaslääkäriltä, että varaanko ajan suuhygienistille, niin oli aiempina vuosina toimittu. Nyt hammaslääkäri sanoi, että voi ottaa itse hammaskiven pois kun sitä on niin vähän. Joopa joo, kaikki on suhteellista. Keskiviikko aamuna istuin tunnin siinä tuolissa ja puhdistettiin koneella ja ronkkimalla.

En tiedä kumpi oli kamalampaa. Ultraäänilaite vinkui ja  hampaita vihloi, ronkkimisessa taas tuntui että hampaat irtoavat suusta hetkenä minä hyvänsä. Kerran hammaslääkäri lopetti ja kysyi onko kaikki hyvin. Olin niin kauhuissani, etten edes tajunnut minulta jotain kysyttävän, niinpä hän kevyesti (ainoa kevvyt kosketus häneltä...) kosketti minua olkapäähän ja toisti kysymyksen. Kysyi myös, että voidaanko jatkaa, nyökkäsin vaan, halusin että kidutus loppuu mahdollisimman pian.

Tärisin, eikä minusta koskettanut siihen tuoliin kuin takapuoli ja selän keskiosa, siltä tuntui. Lopuksi putsattiin kasvoista veri.... 

Sain ohjeeksi purskuttaa suuta pari kertaa päivässä corsodylillä, jottei ikenet tulehdu... 

Kerran vielä samalle hammaslääkärille, mutta sen jälkeen EI enää ikinä. 

Maailma on kehittynyt huimasti, on keksitty jos mitäkin, mutta miksei kukaan ole keksinyt kivutonta hammashoitoa?

4 kommenttia:

 1. Otan osaa.
  Suuhygienistien osaamisen tasossa tuntuu olevan melkoista vaihtelua. Olen itse asettanut tarkat vaatimukset suuhygienistille jo varaustilanteessa, mutta ei se silti auvoista ole. Kuitenkin parempaa kuin niiden pahimpien kanssa.

  VastaaPoista
 2. Mitä vaatimuksia osaat asettaa? Mulla yksikään suuhygienistin tekemä puhdistus ei ole sattunut noin paljon kuin tämän hammaslääkärin tekemä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaadin aina palvelualtista, kipuherkkää ja hammaslääkäripelkoista asiakasta ymmärtävää tyyppiä. Ainakin saan sen parhaan mahdollisen, jos en täydellistä. Olen nykyään aika rutinoitunut vaatija 👍

   Poista
  2. Taidanpa seuraavlla kerralla laittaa samat vaatimukset kehiin , kiitos Susanna :)

   Poista