Powered By Blogger

torstai 5. toukokuuta 2022

Metsä


 Lakkoaaumu. Kello on 7.30 ja me aamuvirkut ollaan lenkillä. Mittari näyttää kolmea pakkasastetta. Toukokuu ja pakkasta...Hiukan kismittää vetää talvitakkia, pipoa ja hanskoja päälle. Eikä muutenkaan houkuttele lähteä ulos.

Vaan kuinkas sitten kävikään?  

Vaatetus oli riittävä, linnut lauloivat ja aurinko värjäsi metsää, tulikin rauhallinen ja kiva olo. Hidastin vauhtia ja nautin. 


Usein kävelen omiin ajatuksiin vaipuneena. Lähinnä mietin, suunnittelen ja murehdin.  Miten paljon sitä mahtuukaan yhteen elämään, yhteen päähän, yhteen hetkeen murheita. Olenko koko maailman murehtija? Välillä varmaan. 

Eikä ne asiat murehtimalla muutu suuntaan eikä toiseen. Olen huomannut että kun unohtelen asioita, niin ne ratkeavat itsestään. Esim. varasin aikaa Pihkan rokotukseen enkä saanut yhteyttä eläinlääkäriin sinä päivänä. Illalla ajattelin, että aamulla on muistettava hoitaa asia heti 8. aikaan. Unohdin. Siinä 10 aikaan sain viestin, jossa eläinlääkäri laittoi rokotuajan.  Olin hämmästyneen iloinen, näinkö asiat voi ihan itsestään hoitua!

 Millainenkohan olisin, jos asuisin kaupungissa, niin että metsä olisi kaukana? Vai tottuuko kaikkeen ? 

Enpä tiedä. Näin on kai hyvä.

 4 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä, metsä rauhoittaa. Toisinaan metsässäoloa riittää vartti, välillä kaksi tuntia. Olen ajatellut ja huomannut, että oman pään sekamelskan "taso" vaikuttaa siihen, kauanko kestää, että hyvä olo tulee. Ja ihan loogistahan se on.
  Lisää hyviä metsähetkiä sulle! <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos. En ajatellutkaan, että metsän rauhoituksen vaikutusaika riippuu stressitasosta, hyvä huomio :) Näin se varmasti onkin. Jokapäiväkäydään metsässä, ja oikeastaan asutaan metsässä, mutta metsäretkiä kannattaa tehdä useammin. Mukavia metsänhetkiä Sinullekin !

  VastaaPoista
 3. Metsäreissut rauhoittavat myös sitä nopeammin, mitä kauemmin niitä on harrastanut (rentoutumismielessä). Usein toistunut tunnereaktio aktivoituu tunnemuistista todella nopeastikin. Tokin kinkkinen tilanne vaatii aina enemmän aikaa kuin pieni paha mieli.

  Me asumme 'kaupungissa', mutta lähimetsä hoitaa terapiatarpeet mainiosti 🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisen keho ja mieli on kyllä erikoinen konsepti. Tunnemuisti, miten tutun mallin mukaan toimitaan...mielenkiintoista. Ja tarjoaako tunnemuisti samaa tunnetta uusiin tilanteisiin vai olemmeko uusissa tilanteissa" tyhjä taulu "? Kiva kun kommentoit Susanna ja Helmi <3

   Poista