Powered By Blogger

torstai 5. syyskuuta 2013

Varastaminen

Uskoni ihmisiin koki taas romahduksen.
Pojan polkupyörä on varastettu vuorokauden sisällä. Oman talon pihalta, lukittuna.
Harmittaa vietävän paljon. Pyörä oli opiskelija pojalle tärkeä. Pojalle joka ei koskaan voi ajaa autoa, liikkuminen itsenäisesti omalla kulkuneuvolla(=polkupyörällä)  merkitsi ihan eritysitä liikkumisen vapautta.
Voiko kukaan perustella tarvettaan niin, että se oikeuttaisi ottamaan jonkun toisen omaisuutta? Millainen ihminen varastaa tuntemattomalta omaisuutta tietäen, että omaisuus on jonkun hankkima, ostama?
Mteni joku voi ottaa toiselta, missä sen Jonkun omatunto  oikein on?

Meiltä  on kerran aiemmin varastettu peräkärry. Se oli parkkeerattu ison, vilkkaasti liikennöidyn tien vieressä olevalle parkkipaikalle. Peräkärry oli lukittu asianmukaisesti, kuomukin kahdella eri abloylukolla. Vaan mikään ei estänyt kunnon työkaluja omaavaa varasta. Tuskinpa lukot edes hidastivat varkautta.
Sitä ei tahtonut uskoa että joku vie meiltä, meidän omaisuutta! Me jouduimme olemaan ilman peräkärryä kunnes saimme säästettyä rahat uuteen. Uutta peräkärryä säilytämme mökin pihassa. Sielläkin lukittuna.

Ainoa asia mikä hiukan lohduttaa on se, että paha saa aina palkkansa, ennemmin tai myöhemmin, tavalla tai toisella, niin se vain menee.
2 kommenttia:

  1. Voi kurja :( Minultakin kerran varastettiin pyörä. Usein ajattelin, miltä varkaasta tuntuu ajaa sillä pyörällä! Tai ehkä se myytiin eteenpäin, paljonhan sitäkin tehdään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olen kuullut, että ihan pakettiautolla voidaan varastaa pyöriä. Niitä sitten myydään eteenpäin Suomessa tai jossain toisessa maassa. Nyt on pojalla uusi pyörä ja siinä vakuutus.

      Poista