Powered By Blogger

lauantai 7. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivän ajatusharhailua

Tultiin mökille viettämään itsenäisyyspäivää.
Olen makoillut vajaan viikon kotona selkäkipuisena, nyt on vaihtelua kun tultiin mökille ja makoilen täällä flunssassa.

Mökillä tuntuu edelleen hyvältä viettää vapaapäiviä, vaikka pennut ovatkin naapurista jo lähteneet. Täällä elämä on niin paljon yksinkertaisempaa. Täällä on helpompaa rauhoittua.
Ja täällä Joiku ja Veiti nauraa enemmän. Heistä on ihanaa käväistä pihalla, juosta vapaana metsässä ja täällä saa aina voileivän aamiaispöydästä.

Jouluun on enää kaksi viikkoa. Jouluksikin tullaan tänne.
Tänä vuonna on ihanaa kun pääsee pois jouluhälinöistä jo edellisenä viikonloppuna. Joulussa parasta on äidin tekemä metsäsienisalaatti, tänä vuonna ei ollut sieniä, taitaa sienisalaatti jäädä väliin. Joulussa parasta on myös kynttilöiden valo. Joulusauna, jonne menee soihduilla valaistu polku pihan poikki, siinä on sitä jotakin.

Ajatukset harhailee.
Selkäkivun jälkeen ja nyt flunssaisena miettii taas terveyden merkitystä. Olo on vaivatonta ja helppoa kun voi tehdä kaikkea, eikä mihinkään satu. Eipä sitä edes huomaa, ennenkuin on sairaana.
Monta hyvää asiaa jää elämässä huomaamatta.
Sain kovakantisen vihon, jossa on ihana tyttöenkeli kannessa. Pitkään olen miettinyt mihin käyttöön vihon ottaisin. Jospa kirjoittaisin vihkoon jokapäivä asioita joista olen iloinen ja onnellinen.

Facebookissa oli linkki, jossa 11-vuotias poika kertoi miten aikuisilla on tapana kysellä : mikä sinusta tulee isona. Poika sanoi, että hän vastaa siihen, että haluaa olla onnellinen. Hän haluaisi oppia koulussa elämisen taitoja, eikä vain irrallisia tietopläjäyksiä matematiikasta, historiasta jne.
Uskon, että moni meistä on onnellinen kun vaan alkaa ajattelemaa omaa elämäänsä.
Jos ei ole, pitäisi muuttaa elämäänsä. Pienin askelin. Tehdä aina enemmän ja enemmän asioita , joista nauttii. Kun itsellä on hyvä olla, pystyy levittämään hyvää oloa myös ympärilleen. Mutta kaikki kuitenkin lähtee, omasta itsestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti