Powered By Blogger

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Energiapakkaus

Pikku koira on varmaan energisimmässä iässä juuri nyt. Hän ei tarvitse enää unta niin paljon, jää paljon aikaa puuhata kaikenlaista..
Vaikka miten lenkkeilisi koira ei väsy. Nyt on aika keksiä kaikenlaista väsyttävää aivotoimintaa.

Pentukurssilla harjoitellaan ensi viikolla jäljestystä. Nenän käyttö vie paljon energiaa.
Etsintää voi tehdä kotiinkin. Mäkin laitan välillä Joikulle ja Veitille frolikin palasia piiloon eri huoneisiin. Koirat ovat sen aikaa pihalla kun piilottelen. Sängyn alle, tuolin reunalle, lelulaatikon pohjalle, tyynyn alle yms. Aika nuuskutus ja tassujen tepsutus käy jonkin aikaa.


Tässä huonolaatuisessa videossa pikkukoiralla lidlin juomapullo, jonka sisällä frolikkin palasia. Aikaa kului pullon parissa runsas puolituntia.

Risoihin vaatteisiin voi tehdä solmuja joiden väliin kätketään nameja. Kaikenlaiset pakkaukset voi hyödyntää laittamalla niihinkin jotain sisälle ja jättämällä askarreltavaksi.
Muistan kun omien koirien ollessa pentuja mies häpesi viedessään meidän kartokiroskat roskikseen. Muiden maitotölkit olivat sievästi taiteltuina ehjän tölkin sisään, meillä maitotölkit olivat miljoonina pieninä palasina.
Puruluut ovat tarkoitettu pureskeltavaksi, niitäkin hyvä olla vaihtoehtona esim. sohvan järsimiselle.

Oikeat luut ovat hyviä, samoin aktiivilelut, niitä vaan ei voi jättää koiralle ilman valvontaa.

Vanhempikin koira tykkää aktiiviteeteistä. Silloin ne ovat eniten koiran iloksi. Pentuaikana aktiviteetit ovat keino selviytyä asunnon, huonekalujen ym. vaurioilta , tai ainakin vähentää niitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti