Powered By Blogger

tiistai 11. elokuuta 2015

Osaan,elän tässä , positiivisesti

Olen päättänyt muuttaa omaa tapaani ajatella.
Se on niin vaikeaa, mutta aion pystyä siihen. En opi heti, mutta minulla on aikaa.

Yksi tavoiteltava asia on päättää osaavansa ja selviytyvänsä kaikesta. Ei toki ilman neuvoja, harjoitusta tai epäonnistumisia, vaan niiden kautta. Niin, ettei voimat ja usko lopu kesken. Mielikuvaharjoittelua: miten toimin jos epäonnistun, en osaakaan, jotta pääsen  kuitenkin tavoitteeseeni. Virkattu pusero oli ensimmäinen harjoitus tällä metodilla. Ja se toimi. Pusero on valmis. Uskon nyt, että voin osata jotain muutakin, yhtä vaikeaa.

+
Pidempään olen jo yrittänyt harjoitella elämistä tässä hetkessä.  Se on todella vaikeaa.
Viikonloppunakin aloin jo miettimään tulevaa viikkoa, ja mikä pahinta, murehtimaan jo viikonlopun loppumista. Miten tämä voi ola niin vaikeaa?
Töissä menee tämän asian kanssa paremmin, ei täydellisesti, mutta paremmin. Siellä tulee odottamattomia tehtäviä joka päivä. Pakko tehdä niitä aina sitä mukaan kun putkahtavat, ja mikä on juuri sillä hetkellä tärkeintä.


Viimeisin asia on positiivisuus.
Löytää päivistä, hetkistä ja asioista niiden hyvät puolet. Huonot puolet tulevat etsimättäkin nenän eteen, valtaavat koko mielen ja kehon, tulevat ulos ja valtaavat ympärillään olevan tilankin.
Tästä oli hyvä esimerkki Paras-kirjassa: töissä jo alkaa ajatella olevansa varmasti ihan poikki ja väsynyt kun työpäivä loppuu. Hokee itselleen, että varmasti en jaksa mitään muuta kuin  kaatua sohvalle kotona.
Kun tätä asiaa "hokee" itselleen koko päivän, se on itsensä toteuttava. Toimit sen mukaan kuin olet itsellesi vakuuttanut koko päivän.
Positiivisuus ei ole vaikeaa siksi, ettei löytyisi ilon pisaroita, vaan siksi, että unohtaa katsoa niitä!

Loman loputtua alkoi helteet. Mieleen tupsahti hyvin usein ajatus siitä miten epäreilua on, että helteet tulivat juuri nyt kun lomani loppui. Positiivinen tosiasia on kuitenkin se, että loma on aina ihanaa, ilmasta huolimatta, töissä sen sijaan työpäivä helpottuu ja mielikin on iloisempi kun on helle.


2 kommenttia:

  1. Tsemppiä! Siitä se lähtee! Tiedän itse kokemuksesta, miten tuollaiset asiat ottavat aikansa ja ovat myös vaikeita. Anna itsellesi aikaa niin kohta jo olet jo tiettyjen asioiden mestari ja moni sujuu itsestään 😉

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Perhosen puuhapaja:)
    Ja kannustuksesta!

    VastaaPoista