Powered By Blogger

keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Ei tule taloa, ellei itse rakenna

Vuoden verran ollaan etsitty puoliksi tosissaan omakotitaloa.
Ensin olin innoissani, piti päästä näytöille katsomaan heti kun ilmoitus oli vähänkin kiinnostava.

Nauristieltä löytyi kiinnostava talo. Iso tontti, naapuri vain toisella puolella, pihalla harrastusrakennus ja ilmoituksessa luki (lukee edelleen )  "täysin remontoitu rintamamiestalo".
Talo ei todellakaan ollut täysin remontoitu, seinissä tahroja, reikiä, kylpyhuone vaatii remontin, yläkerta kesken jne. Keittiöön oli tehty remontti, mutta...mutta..ei ollenkaan talon henkeen eikä mun makuun sopiva.
Käytiin tätä vielä toiseenkin kertaan katsomassa ,koska ajattelimme että olimme ensimmäisellä kerralla väärällä asenteella . Nyt unohdimme välittäjän lauseen "täysin remontoitu" ,  ja menimme uudestaan Nauristielle. Tällä kertaa saimme  kuulla talvisesta pienestä? vesivahingosta.
Se siitä.

Pöytyältä on ollut muutama hyvältä kuulostava talo myynnissä, mutta se työmatka....
Samoin Mynämäen kiinnostavat talot jäivät katsomatta pitkän työmatkan takia.
Paraisillakin oli yksi houkutteleva talo metsän keskellä, mutta kuka auraa tien, jotta pääsen aamulla aikaisin töihin?  Lisäksi tie Paraisille tuntuu hitaalta ja ruuhkaiselta.

Littoisissa oli talo, joka aluksi näytti ja kuulosti hyvältä. Lopussa kuitenkin oli lause, josta voi päätellä talossa olleen kosteusvaurioita kellarissa,  jota on pariinkin otteeseen yritetty korjata...

On ollut taloja, jotka ovat sisältä kivoja, mutta ulkopuolella ei mitään sympaattista.

Liedossa oli kauniisti peruskorjattu talo, isolla tontilla....junarata meni tontin reunan läheltä.
Se siitä.

Pikkuhiljaa alkaa tuntua hyvältä ratkaisulta jäädä tähän. Lyhyt matka keskustaan ja töihin. Katuvalot ja hyvät kävelyreitit.
Mökillä on se suurempi piha ja maaseudun rauha. Puuhella ja puusauna.
Jospa uusittaisiin mökin keittiökaapit. Ensi kesänä, tai joskus.

Näin on hyvä.


3 kommenttia:

 1. Varmasti hyvä noin... :) Ei kannata hankkia kahta työmaata. Mökillä puutarhatyöt tuntuvat vielä mukavilta ja rentouttavilta, kun kaupunkikodissa niitä ei ole liikaa. Teillä on niin ihana mökki, nauttikaa siitä ja samoin kaupungin katuvaloista. Otsavalolenkkeily ei aina ole kovin mukavaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Annu.
  Ja emme varmaan pystyisi luopumaan mökistä, vaikka talo olisi maaseudulla.
  Otsavalolenkkeily kuulostaa kyllä hauskaltakin ;) ja Teillä on kyllä aivan ihana paikka asua!

  VastaaPoista
 3. Kyllä siellä pimeys joskus marras-joulukuussa ahdistaa. Töihin lähtiessä on pimeää ja palatessa samanlaista. Joulun jälkeen helpottaa, kun tietää, että pian on taas valoisaa. Lumi kyllä helpottaa tilannetta. Pitää nauttia nyt täysin siemauksin, kun koiralenkit ehtii tehdä vielä valoisaan aikaan.

  VastaaPoista