Powered By Blogger

maanantai 14. elokuuta 2017

Neulomisen aloittaminenkin takkuilee




Näin heinäkuussa fb:ssa kivan puseron Simple Crochet mainoksessa.
Etsin kyseistä lehteä monestakin kaupasta ja löysin vihdoin Wiklundilta. Mutta ilmeisesti kyseinen lehti oli vanha, eikä siinä ollutkaan kuvan puseron ohjetta. Enkä ole edelleenkään löytänyt mistään muualta kyseistä lehteä. Jääköön siis oranssit puuvillalangat edelleen roikkumaan kassissa mökin naulaan, ja odottamaan ensi kesää.

Uudesta Novitan syksyn lehdestä löysin kivan,pehmoisen ja yksinkertaisen, kuvassa lähinnä nutrian värisen puseron.
Löysin kyseistä lankaa mustana, valkoisena ja sinisenä, mutta en kuvan väriä. Yhdessä kaupassa oli tyhjänä kohta"puuteri", ja jatkoin etsimistä. Lopulta löysin puuterin väristä lankaa, mutta yllätyksekseni se ei ollutkaan nutrian väristä, vaan vaalean punaista.
Minulla oli jo kädessä mustat langat, kun huomasin että juuri siinä kaupassa ei ollutkaan uusinta Novita lehteä, jätin langatkin hyllylle.
Seuraavassa kaupassa oli kyllä lehti ja lankaa, mutta pyöröp1uikot olivat juuri siinä koossa loppu. Luovutin.

Mieli tekee silti, yhä vain kutoa muutakin kuin sukkia.
Novitan Pilvi lanka on ihanan pehmeää, mutta kun haluaisin nimenomaan vaaleanruskean neuleen. Ja askarrutttaa Pilvi langan koostumuskin, aika paljon akryyliä. Tosin miksi murehtisin pesussa nukkaantumista, kun todennäköisesti puserosta ei koskaan tulisi käyttökelpoista. Lähdenkin tähän projektiin pelkällä tekemisen ilolla.

Mutta edelleen harmittaa miten vaikeaa käsitöiden tekeminen on aloittelijalle!
Kerään rohkeuteni ja astelen ensi viikolla keskustan lankakauppaan ja koitan kestää ylenkatseen kysellessäni mistä langasta ja miten....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti