Powered By Blogger

lauantai 1. elokuuta 2020

Naavan tassut

Keskiviikkona Naava oli magneettikuvauksessa. Kevyestä rauhoituksesta ja herätyspiikistä toipuminen vei pitkään. Vasta illalla myöhään pystyin antamaan ruokaa. Ja yöllä Naava virkosi kunnolla, alkoi syödä puruluitaan ja leikkiä.... Käytiin vielä ulkona ja onneksi nukahti lopulta.

Parin päivän päästä radiologi oli katsonut "filmin" ja saatiin tietää, että Naavalla on pieni murtuma kyynerpäässä. Murtuman irtopala on paikallaan, mutta saattaa lähteä liikkeelle.  Murtumasta johtuen rasitus ei ole ollut samanlaista molemminlla etutassuilla, josta on nyt seurannut toiseen jalkaan lievää nivelrikkoa.

Meillä on nyt vaihtoehtoja.
Joko Naavan etutassu leikataan tähystyksellä ja irtopala poistetaan.
Tai jäämme seuraamaan asiaa, ja toivomme kasvun,  lihasten kehittymisen ja särkylääkkeen poistavan kaiken pahan.
Ensimmäisessä vaihtoehdossa on huonoa nuoren koiran, pennun, joutuminen operaatioon näin pienenä. Miten sujuu kuntoutuminen, ja mitä vaikuttaa psyykkeen kuuden viikon liikuntarajoitukset.
Toisen vaihtoehdon riskit ovat mahdollinen nivelrikon lisääntyminen ja se, että irtopala lähteekin liikkeelle.

Odottelen nyt mielipiteitä asiaan parilta viisaammalta ja seuraan Naavan tilannetta.

Aamuisin oloni tuntuu paremmalta ja luottavaiselta, uskon, että asia ratkeaa viikon sisällä, ja päädytään oikeaan ratkaisuun.
Iltaisin ja öisin pyörittelen päässäni vain huonoja, epäonnistuneita ratkaisuja.

Radiologin lausunnon ekat sanat : very mild....tuntuvat lohduttavilta.


2 kommenttia:

 1. Voisiko ajatella, että onneksi ei mitään pahempaa. Toki tämäkin aiheuttaa huolta ja toimenpiteitä, mutta huonomminkin voisi olla. Mä uskon, että menee asian hoito nyt kummalla vaihtoehdolla hyvänsä, se korjaantuu kyllä. Vaatii tietenkin hoivaa ja kärsivällisyyttä, mutta korjaantuu. Ihan niinkuin lapsillakin, paranee nopsasti ja sitten asia unohtuu ja murhe myös. Eikö vaan?
  Paljon voimia teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi <3 Juuri tuollaiset kommentit tuovat niin paljon lohtua, ja nostavat pinnalle!

   Poista