Powered By Blogger

tiistai 15. joulukuuta 2020

Ruoska tai risuja

 Tää iski taas. Tavallaan joulustressi. 

Miksen taaskaan jaksanut koristella lahjoja siten kuin kaikissa hienoissa kuvissa? Sanomalehtipaperia tai ruskeaa paperia, joku kuusenoksa, punaista ja narua. Ja tietenkin itsetehdyt pakettikortit, liimaamalla puutikkuja kuusenmuotoon, ja vielä hieno runo päälle.

Miksen taaskaan leivo pipareita ja koristele niitä erivärisin pikeerein? Niinkuin yksi kaverini teki, pipareissa taidokkaita pisteitä, viivoja, kuvioita....

Miksen taaskaan tee itse kaikkia laatikoita? Olisinhan voinut keväällä istuttaa lanttuja ja porkkanoita, nyt saisin tehdä oman maan juureksista joululaatikot.

Miksen taaskaan hankkinut, askarrellut ja kutonut lahjoja pitkin vuotta ajatuksella....

Ja jotta en saisi tarpeeksi ruoskituksi itseäni kritisoin koko syyskauden työni: teinkö tarpeeksi? Askartelu jäi ehkä liian vähälle. missä oli satuliikunnat, entä  tavoitteelliset suunnitelmat ja kehkeytyvä varhaiskasvatussuunnitelma...

Mikä hitto muhun iskee kun olisi aika nauttia joulun tunnelmasta?  Kynttilöiden valosta nauttimisen sijaan makaan sohvalla, ja keksin  tuhat asiaa jotka olisin voinut tai voisin tehdä paremmin ja luovemmin.

Maaret Kallio neuvoo hidastamaan ja hengittämään.  Yritän joka ilta. 

Ehkä kaiken syynä on korona. Maskin pito saa pään paisumaan, ja silloin sinne mahtuu aivan liikaa kaikkea, turhaa.

Mutta huomenna on taas uusi päivä, jospa koitan taas....hengittää  :) 
2 kommenttia:

 1. Kukaan ei loppujen lopuksi välitä joululahjojen pakkausten ulkonäöstä. Nopeasti ne vain poistetaan tieltä.

  Ostetut piparit tuntuvat ainakin meillä kelpaavan oikein mainiosti. Kukaan ei valita leipomattomuudesta tai koristelun puutteesta.

  En ole koskaan tehnyt itse laatikoita. Tytär on toisinaan urakoinut, mutta nyt hänkin vähän järkeilee, mihin kannattaa käyttää omat voimavaransa.

  Aika harva jaksaa ikävä kyllä arvostaa itse tehtyjä lahjoja. Jaan käsitöitäni nykyään erittäin suurella harkinnalla ;-)

  Jos olisit itsesi paras ystävä, mitä toivoisit itsesi tekevän ja mistä suoriutuvan? Ole itsellesi vähintään yhtä armollinen kuin olet ystävillesi 🧡

  Ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista:) Näinhän nää asiat menee, paketit "revitään" auki ja piparit maistuu (itseasiassa paremmilta aurajuuston kera;) )
   Nautitaan joulusta!

   Poista