Powered By Blogger

sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Musta pilvi

 Musta pilvi leijuu päällä. Ja vielä joulun alla. Korona kolkuttelee oven takana.

Vielä on toivoa, että todellakin jää sinne oven taakse.  Ensi viikko enää töissä ja sitten pääsen lomalle. Elämme siis jännittäviä aikoja: joudunko karanteeniin, saanko taudin vai pääsenkö lomalle. 

Varmuuden vuoksi jouluostokset on jo tehty. Kirjastosta täytyy vielä hakea kirjoja lomaksi ja varaksi. Tein netissä sellaisen kyselyn, jossa kysyttiin minkälaisista kirjoista pidän. Kyselyn tuloksena minulle lähetettiin kirjastosta lukuresepti. Tosi kiva idea! Sain kymmenkunta kirjaehdotusta. Pari oli sellaista, jotka olen jo lukenut, mutta monta kiinnostavaa jäi jäljelle. JA niitä menen nyt ensi viikolla hakemaan.

Oltiin viime viikolla isommassa kaupassa ja näin siellä kivan mekon johon oli laitettu oranssi, tai ruosteenpunainen, villatakki päälle. Sovitinkin hamette, mutta jätin sen kauppaan. Kotona tietenkin hame villatakkeineen jäi kaihertamaan, ja niinpä kurvasin hakemaan ne perjantaina töihin mennessä. Ehkä vielä tulee tilaisuuksia, teatterijuttuja yms. joihin tarvitsen vähän siistimpää vaatetta. Ja siinä tilanteessa kun pitäisi löytää kaupasta joku asu, ei kyllä löydy, joten näin se menee näppärämmin. Ja mulla ei ole muodilla niin väliä, samoja vaatteita käytän sujuvasti 10 vuotta ja ylikin, on ne sitten muodissa tai ei. Ja tuo piristi, voinhan laittaa ne päälle vaikka jouluaattona.

Karkkia on mennyt iltaisin aika tavalla. Eilen meni överit. Kirjaa lukiessa tungin suuhuni kokonaisen pussillisen Haribo salmiakkikarkkeja. Ei olisi kannattanut. Loppuilta meni öklöä oloa sulatellessa kauhean katumuksen vallassa. Tänään ei ole ainakaan vielä tehnyt mieli karkkia.....

Naava kävi töissä yhtenä aamupäivänä. Alkaa olla täysin tottunut lapsiin. Lapset saavat juosta, hyppiä ja huutaa, eikä juurikaan reagoi. Haastetta löytyi sitten tuon Naavan pusuttamisen kanssa, siis Naava tykkää suukottaa kaikkia, ja läheskään kaikki eivät tykkää ihan niin läheisestä hellyyden osoituksesta. 


Tällaista tällä kertaa!  Koitetaan pysyä terveenä!  Mäkin käytän töissä maskia, ja nyt on korvantausta hellinä siitä kuminauhasta.....

2 kommenttia: