Powered By Blogger

perjantai 13. tammikuuta 2023

Yksi tammikuun viikko

Taas on viikko mennyt.

Olen tehnyt sormiruokia, Simppeliä sormiruokaa-sivustolta on löytynyt ohjeita. Tein apinaevästä, bataattisiivuja ja kanapötköjä. Mielenkiintoisia yhdistelmiä, kanapötköihin laitettiin raastettua omenaa ja porkkanaa ja kaurahiutaleita, ja tietty kananjauhelihaa.


 Leivoin pullaa. Leipomossa oli laskiaispullia, hintana 4,20e. Tästä tuli motivaatio leipoa itse. Nyt on voisilmäpullia ja laskiaispullia pakastimessa. Pullataikinaa tehdessä tuli taas mieleen oisko yleiskone tarpeen, hyvä, hyödyllinen?  


 

Kutosin lapasia. Yhdet lähetin kummitytön pikkuiselle ja yhdet tein lapsenlapselle. Kummallisen vaikeaa on saada valokuviin todelliset värit. Uusimmat ovat oliivinvihreät, vaikka taas kuvassa näyttävät harmailta.


 

Katsoin torstaina Viiden jälkeen ohjelmaa, jossa psykoterapeutti Elina puhui armollisuudesta. Minuun iski lauseen "ota itseäsi niskasta kiinni" muuttaminen lauseeksi: "Ota itseäsi kädestä kiinni". Tuossa lauseessa kiteytyy asian ydin, olla armollinen itselleen. On muuten hitonmoisen vaikea asia. ainakin minulle. On niin helppoa löytää aina syy kaikkeen omasta itsestään, sanomisista ja tekemisistä. Lähes jatkuvaa huonon omantunnon kanssa elämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti