Powered By Blogger

sunnuntai 19. helmikuuta 2023

Maaltako pois


 Välillä olen valmis muuttamaan takas Turkuun. Eniten tältä tuntuu talvisin.  Kyllästyttää liukkaus, kyllästyttää lumi, kyllästyttää pimeys ja kyllästyttää kävelylenkkien vähyys.  Kaipaan aurattuja kävelyteitä, katuvaloja, hiekoitusta ja reitti vaihtoehtoja. Kaipaan myös sitä, että voi singahtaa autolla kaupoille, leffaan tai vaikka Ruissaloon. 

En sit kuitenkaan vielä ole muuttamassa. Täällä on tehty remppaa, kylppäri ja keittiö ovat nyt niin sellaiset, etten haluaisi niistä luopua, eikä tästä saadulla rahalla saisi kaupungista juuri mitään. Eikä ainakaan olisi varaa tehdä remontteja.  

Koirat nauttivat pihalla riehumisesta. Heillä on omat leikkinsä. Yksi suosikki on hippaleikki: juostaan täysillä terassin poikki, hypätään ylimmältä portaalta suoraan maahan ja jatketaan ympäri pihaa. Toinen suosikki on kuusen ympäri juoksu ja juuriston esiin kaivaminen. Joskus mietin kun lenkki samoilla poluilla oikein kyllästyttää, josko riittäisi ulkoiluksi pelkkä pihalla temmeltäminen. Iltapäivisin se tuntuu riittävän, mutta aamulla seisovat portin takana passissa ja odottavat kunnes lähdetään aamulenkille.

Kesällä kaupunkiin muutto ei käy mielessä. Riippukeinu, terassilla istuskelu, linnunlaulu, kukkaset... tulisipa kesä.

2 kommenttia:

  1. Itse olen huomannut, että minulla maalla asumisen viihtyvyydessä on paljon kiinni siitä, millainen se asuinympäristö siellä maaseudulla on. En halua asua ns. liian korvessa, enkä vain yhden tien varrella, vaan pitää olla aktiivinen pikkukylä (lisää myös mahdollisuutta katuvaloille, pidän niistä itsekin), paljon hiekkateitä sekä metsää, joissa ulkoilla, ja kun on muitakin ulkoilevia ihmisiä, niin metsässä menee silloin runsaasti polkuja ja talvella joku ajelee moottorikelkallakin sinne reittejä. Nastakengät ovat myös yksi, josta omista varusteista en luovu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, maalla asumisessakin on erilaisia mahdollisuuksia :) Ja eipä täällä ilman nastoja pärjää, eikä ilman otsalamppua.

      Poista