Powered By Blogger

maanantai 5. elokuuta 2013

Aarrekarttoja

Monta vuotta olen suunnitellut aarrekartan tekemistä. Siis sellaisen, jossa hahmotan mitä oikein haluan. Liimaan kuvia toiveistani paperille ja laitan paperin paikkaan johon tulee silmäiltyä usein.
Kuulin, että toivekarttoja voi tehdä useita. Työhön liittyvä, sisustukseen, elämäntilanteeseen jne.

Aloitin sisustukseen liittyvien kuvien leikkaamisesta. Ei tullut yllätyksiä. Toki löysin joitain toteuttamiskelpoisia pieniä ideoita. Kyllä se suunta merihenkisyys-maalaisromantiikka on pysynyt jo aika kauan.
Oltiin miehen kanssa Bauhaussissa ja halusin katsella lamppuja. Löysin sellaisen hempeän-herkän, yksinkertaistetun kristallikruunun. Mies katsoi hetken, ja näytti sitten mustaa metallista yksinkertaista lamppua, se oli hänen mieleen. Joopa joo, sisusta tässä sitten yhdenmukaista kotia.

Joitain kuvia tai oikeastaan lauseita, löysin myös elämäntapa-aarrekarttaani. Mökkilehdistä tosin on vaikea löytää elämänfilosofisia kuvia. Joukossa oli muutama Voi hyvin lehti, niistä löytyi selkokielisiä ohjeita.
Päällimmäisenä tunteena on saada stressitön ja kiireetön elämä.
Oppia nauttimaan tästä hetkestä. Välillä tuntuu että minulla on elämässä kiire. Tiedän mistä asioista tykkään, mutta pelkään etten ehdi tekemään kaikkea. Tai jos teen jotakin, se on poissa jostain toisesta tekemisestä, joka on minulle arvokkaampi asia. Ihan kuin 1-2 päivää pois jostain tekemisestä olisi ratkaisevaa. Elämässäni oletettavasti kuitenkin on vielä päiviä vuosiakausia.

Työssä on monenlaisia tehtäviä. Siellä kaipaan karttaa, joka muistuttaa minua siitä mikä minusta minun työssäni on tärkeintä. Ja kunhan muistan sen mikä on tärkeintä, silloin myös muistan kuluttaa aikaa eniten siihen mikä on tärkeintä.

Olenkohan haukannut liian ison palan? Koitan nyt saada samalla koko elämäni järjestykseen...
Todennäköisesti tässä käy niin, että sokaisen vähän sinne ja tänne enkä saa mitään kartoistani ihan valmiiksi.

 Tästä se alkaa ....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti