Powered By Blogger

lauantai 12. huhtikuuta 2014

Kylpyläloma

Ensimmäistä kertaa kylpylälomalla Pärnussa.
Paljon ihania ja hauskoja vanhoja pariskuntia. Kovin olivat tohkeissaan hoitopäiväkirjojensa kanssa.
Oltiin mekin vähän, vaikka meillä ei äidin kanssa hoitopäiväkirjaa ollutkaan, meillä oli kauneusloma.
Ylellistä kiirehtiä kasvohoidosta jalkahoitoon ja miettiä ehtiikö paremmin kahville ennen vai jälkeen käsihoidon.
Virolaiset ovat ahkeraa väkeä. Hoitojen aikana ei mitään taukoja. Kasvohoidon naamion vaikutuksen aikana kosmetologi ei suinkaan lähtenyt huoneesta pois tauolle,vaan hieroi ja rasvasi käsiä ja käsivarsia.

45minuutin hieronnan jälkeen olin itse niin voipunut, että piti sohvalla levätä runsas puolituntinen. Jäin miettimään onko tehokkuus hyvä vai huono asia hieronnassa. Tässä tarkoitan tehokkuudella hieronnan vauhtia, ripeyttä. Tulee helposti itsellekin rauhaton olo kun hierojalla vauhti päällä. Toisaalta taas taisi se olla tehokas hieronta, eipä ole niskat eikä selkä jumissa enää.
Sain muuten määräyksen opetella juomaan vettä enemmän: "Kroppa ei toimi, tulee ongelma. Kuuntele, sinun ranteet kaikki naksuu, kuuntele, ei hyvä.."

Vyöhyketerapia oli mielenkiintoista. Jalkapohjia paineltiin, varpaita pyöriteltiin ja kiskottiin. Joissakin kohdissa tuntui pientä kipua. Kipukohdat kertoivat missä minulla on ongelmia kehossa. Esim. vasemman jalan keskimmäisten varpaiden pyörittely tuntui epämiellyttävältä, minulla on niska-hartiaseudulla ongelmia ( vyöhyketerapia oli ennen hierontaa).


Suolahoidossa istuttiin puoli tuntia musiikkia kuunnellen. Seinässä olevasta reiästä tuli silloin tällöin suihkautuksina suolaa. Lattialla oli paksu kerros suolaa. Tekee  ehkä hyvää keuhkoputkille, lisää ehkä vastustuskykyä ja tuntui rentouttavalta ja hyvältä hengitellä.

Allasosaston lempipaikkojani olivat suolasauna ja japanilainen allas.
Japanilaisessa altaassa sai palata lapsuuteen. 41 asteisessa altaassa maaten tuntui kuin olisi kypyammeessa, Ihana lämpö ja rentous tuli koko kehoon.

Suolasaunan ensimmäinen kokeilu meni hukkaan "käyttöohje" puutteen vuoksi. Onneksi saunaan tuli kokenut suolasaunoja. Täti tuli tomerasti saunaan, nappasi suolakaukalosta kaksi kourallista suolaa, heitti kouralliset lattialle. Talloin ja hieroskeli jalkapohjiaan lattialla olevaan suolaan, otti kaukalosta lisää suolaa, hireoi sitä koko kehooon ja pisti vielä uimapuvun sisällekin kourallisen tai pari. Kiersi seinällä olevan tiimalasin ja asettui lauteille.
Selvisi sitten sekin miksi saunasta lähtiessä tuli katosta yllätyssuihku...
Oikeaoppisen suolasaunomisen jälkeen iho oli todella pehmeä.

Allasosaton baarin hinnoista on vielä mainittava. Tuoremehut maksoivat 50 senttiä.
Kattoterassin baarissa baileyskaako 3e, irish coffee 3,50e....rentouttavia hintojakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti