Powered By Blogger

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen teema: kondensoitu maito ;)



Tykkään tehdä jälkiruokia.
Piti pitkäperjantaiksi tehdä key lime pie. Keitin aamutuimaan kondensoitua maitotölkkiä kolme tuntia. Luinpa sitten reseptinkin uudestaan, moneen kertaan. Eihän sitä kuulunutkaan keittää. Muutos menuuhun. Key lime pien tilalle teinkin banoffee pien.

Banoffeen piehin keksipohjan päälle laitettiin kondensoitu maito. Sitten banaania ja kaiken päälle kermavaahto ja raastettu suklaa. Arvelutti kun ei keksipohjaan eikä kermavaahtoonkaan laitettu yhtään sokeria, mutta makeutta oli tarpeeksi muutenkin.

Kondensoidusta maidosta keitetty kinuski oli toffeemaisempaa eikä niin sokerisen makeaa kuin yleensä käyttämäni kinuskikastikkeet.
Luin että keitettynä purkki säilyy myös pitkään. Helppoa tehdä siis vaikka yllätysvieraille. Tosin yllätysvieraita harvemmin enää näkee.



 Lauantaina ostin kaupasta uuden purkin kondensoitua maitoa.
Ja nyt syntyi key  lime pie!
Helppo tehdä.
Keksipohja, hetkeksi uuniin. Täyte, maito ja keltuaiset vatkattiin, lime mehu joukkoon, ja uuniin 20 minuutiksi.

Äänestyksessä key lime vs. banoffee,
key lime voitti 3-2.
Key lime oli raikkaan makea, vähän uusi maku.

Ja vaa`alle ei kannata mennä heti pääsiäisloman jälkeen....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti