Powered By Blogger

maanantai 18. toukokuuta 2020

Ontuma


Jos haluat huoletonta elämää, älä hanki koiraa.
Naava alkoi ontumaan toista etutassuaan viikko sitten torstaina.
Huolihan siinä alkoi heti.
Vähennettiin lenkit pieniksi pissalenkeiksi ja haettiin tukea ystäviltä.

Kun ontuminen jatkui, otin esille googlen, sehän on aina hyvä ratkaisu.
Sieltä löytyi sitten kaikkea kyynernivelen kasvuhäiriöstä, muihin kasvuhäiriöihin , nivelrikkoon jne, Ja kaikki oli "vaarallsita" . Ja kun on kyse pennusta, kaikissa kehotettiin eläinlääkäriin menoa aika pian.

Varasin ajan järkevästi viikon päähän, jotta en hosuisi vaan katsoisin rauhassa josko menisi itsestään ohi.
Keskiviikkona loppui rauhassa katsominen. Tiesin, että viikonloppu menisi murehtimiseen ellen nyt heti tutkituttaisi Naavaa.
Torstaina päästiin eläinlääkäriin.

Eläinlääkäri taivutteli tassuja ja totesi olkanivelten olevan molemmissa tassuissa jäykät. Lihakset olivat hyvät ja ruokavaliokin moitteeton.
Eläinlääkäri päätti ottaa röntgenkuvat. Naava rauhoitettiin jo toistamiseen ja ikää vasta runsas viisi kuukautta.

Kuvista ei löytynyt onneksi mitään hälyttävää. Ilmeisesti pelkkä venähdys, jonka pitäisi parantua parin viikon levolla. Josta siis ensimmäinen lepoviikko jo lusittu. Lisäksi tulehduskipulääkettä.
Jos ontuminen jatkuu palataan eläinlääkärin luo. Silloin tutkitaan vielä varisluun pää, joska se olisi katkennut esim. jossain törmäyksessä (ei näy röntgenkuvassa).

Kävin vielä ostamassa erilaisia puruluita, jotta Naava saataisinn pysymään sisälläkin rauhallisena. Pahinta on iltavillit jolloin juoksee edestakaisin päätöntä vauhtia.

Nyt tilanne näyttää paremmalta. Ontumista ei ole näkynyt.

Koiran sairastaminen raastaa kyllä sydänjuuria myöden. En tiedä olenko poikkeuksellisen taitava keksimään ja kuvittelemaan kaikkia mahdollisia kamalia vaihtoehtoja, mutta tässä kohtaa se ei ole taito vaan vamma. Ei oikein pysty mihinkään keskittymään kun on niin huolissaan koko ajan.

Ja taas kerran, lupaan olla valittamatta mistään, jos vain Naava paranee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti