Powered By Blogger

maanantai 14. kesäkuuta 2021

Pesä


 Tuolla nurkassa on linnunpesä. Ja siellä on pienenpieniä poikasia ainakin viisi. Oli pakko laittaa aita suojaamaan aluetta, koska oli vain ajan kysymys, koska Naava olisi löytänyt pesän.


Koitettiin selvittää mikä lintu on kyseessä kun keikkuu aina ennen pesään menoa tuossa ikkunan edessä olevalla pyykkinarulla, mutta eipä löydetty varmuutta asiaan. Veikkaisin punarintaa. Mies veikkaa leppälintua. 

Onkohan poikaset pesässä vielä juhannuksena? 

Mies korjasi lähellä olevaa kukkalaatikkoa ja minä ripustin työhanskat narulle kuivumaan. Oli pakko hakea hanskat pois narulta, kun emoa ei näkynyt pitkään aikaan. Kaikesta sitä saakin olla huolissaan!

Jaa että mistäkö työhanskat kastuivat? No hiestä! Oli kahdet hanskat päällekkäin kun kiskoin vadelmapensaista nokkosia ja koiranputkia.


Ja kuten kuvasta näkyy, niitä oli paljon! Mulle tulee usein kovin radikaaleja ratkaisuja mieleen kun on joku ongelma. Kun kiskoin nokkosia mietin koko  vadelmapensaikon leikkaamista alas, maan kääntämistä, myrkyttämistä jne. Perjantaina mökille tullessa kun ei saunarakennukseen tullut sähköä, olin valmis laittamaan mökin myyntiin...  Ja muistan vielä senkin kun tuntui liian raskaalta olla töissä ja mietin ratkaisuksi irtisanoutumista....Onneksi mun päässä menee ja tulee ajatuksia niin kovalla tempolla, ettei kaikkiin tai edes puoliin ehdi mitenkään reagoida.

Mindfullnessissa harjoitellaan onneksi tätäkin: voi vain katsella ohi ajavia ajatuksia, hypätä pois niiden kyydistä ja katsella kauempaa.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti