Powered By Blogger

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Tää on tavallinen päivä

Mökkilauantai

Tiedä siitä sitten onko tavallinen päivä vai ei. Mökillä kaikki päivät vähän erilaisia ja usein yllätyksellisiäkin.

Aamulla kävin naapurin kanssa lampaita ruokkimassa. Nää oli viime kesänä meidän naapureita, mutta nyt heidän niittyään parannetaan, niin asuvat vähän kauempana. Hauskoja heppuja, vähän malttamattomia ja aika huonomuistisia, sähköaidan suhteen ainakin. Yksi heistä saa pian karitsoja.
Aamiaisen jälkeen tehtiin koirien kanssa metsälenkki. Välillä satoi tihkua, muttei yhtään haitannut. Miten voi tuoksua niin ihanalle koko metsä! Ja miten mustikanvarvut voivatkin olla niin kauniita ja niin kevään vihreitä. Sille vihreydelle pitäisi olla oma värinsä, koska pelkkä "vihreä" ei kerro mitään!

Kesän ensimmäisen raparperipiirakan aika oli tänään. Pikkukoira oli innokkaana mukana leipomisessa. Raparperit varsinkin kiinnostivat kovasti, mutta en uskaltanut antaa maistaa. Piirakka on nimeltään raparperiansa. Siihen laitettiin vaniljarahkaa ja vaniljajugurttia ja kaikkee tavallista. Ohje löytyi netistä Kinuskikissalta. Kaasu-uunin kanssa aina hiukan jännittää , että kypsyykö vai palaako. Tällä kertaa kypsyi. Oletteko muuten huomanneet, että jos leipoo vieraille oikein tarkoituksella, niin tuttukin ohje voi yllättää lopputuloksen suhteen?  Ja jos taas leipoo ihan muuten vaan, niin useimmiten tulos on huippuluokkaa.Tihkusateisen päivänä voi tehdä ylimääräisen reissun kylille. Ostettiin puuttuvia ruokatavaroita, bensaa ruohonleikkuriin ja kukkia.

Kukkien istuttamisessa minulla oli innokas apulainen.Ensimmäiset uudet perunat syötiin tänään, tosin ruotsalaiset.
Päiväunet.

Saunomista.
Siinä se lauantai kului leppoisasti.

Ja hei, se on kesäkuun ensimmäinen päivä. Virallisestikin kesä. Nautitaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti