Powered By Blogger

sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Hyvää isänpäivää isä !

Minä saamaton tytär, en saanut aikaiseksi edes korttia lähetetyksi isälleni. Toisaalta minulle on syyni olla käyttämättä postin palveluita yhtään enempää kuin on pakko.

Olen onnellisessa asemassa, koska minulla on vielä molemmat vanhemmat. Ja se, että asuvat edelleen samassa osoitteessa, sekin onnellista.

Lapsuudesta muistan sen, kun äidin ollessa töissä, emme muistaakseni koskaan viettäneet aikaa kotona. Autolla ajeltiin aina sukulaisiin kyläilemään. Tietysti yllättäin. Lapsuudessani harvoin sovittiin kyläilyjä etukäteen, ovet olivat aina auki. Jos ei ajettu jonkun luokse kyläilemään, niin vähintään mentiin isoäidin grillille. Isä otti lihapiirakan makkaralla, minä omenapiirakan, useimmiten.

Paljon liikuttiin aina. Talvella ajeltiin hiihtämään ja uimaan. Kesällä veneiltiin, kalastettiin ja uitiin. Isän kanssa oli perinteenä kerran kesässä uida mökkisaaresta vastarannalla olevaan saareen. Matka oli pitkä.

Isä on kova juttelemaan. Aiheesta kuin aiheesta. Ja kenen kanssa vaan.

Sienestämässä käytiin yhdessä vielä muutama vuosi sitten. Isällä on sienisilmät, hän erottaa kanttarellin kilometrin päästä, ainakin melkein. Hän löytää niin paljon sieniä, että tarvitaan kaksi tai kolme poimijaa (hän näyttää missä on sieniä, ja muut poimivat) ja kaksi koria. Kaksi koria riittää noin kahden tunnin sienestykseen. Pidemmäksi ajaksi tarvitaan useampia koreja.

Hyviä hetkiä, hyviä muistoja.
Lisääkin tulossa.

Jos minulla olisi paljon rahaa ostaisin isälle isänpäivälahjaksi veneen. Voisin ostaa kaksi. Toisen isomman ja toisen pienemmän. Hän saisi sitten myydä pois sen, jonka huomaisi tarpeettomaksi, kokeiltuaan ensin molempia.
Jos olisin tarmokkaampi tytär, olisin lähettänyt sen kortin. Olisin voinut samaan kuoreen laittaa vielä vaikka sukatkin. Mutta niin voin tehdä ensi vuonna. Uskon, että isä, ilahdut tästä tällaisestakin isänpäivätoivotuksesta. Ehkä enemmänkin. Tiedän että arvostat kekseliäisyyttä paljon :)

Oikein hyvää isänpäivää Isä !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti