Powered By Blogger

sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Talvi tuli


Perjantaina Turussa satoi lunta. Novalla kerrottiin, että etelä-Suomessa, lähinä Helsingin seudulla oli 80 ilmoitusta kolareiden aiheuttamista liikenneruuhkista.
Lumi tuli Turkuun juuri sopivasti juhlistamaan työpaikan pikkujoulujuhlaa.
Ulkona oli kaunista. Ja niin oli sisälläkin. Paljon kynttilöitä, ikkunalaudalla valosarja, valkoista silkkiä ja pitkä pöytä täynnä kaikkea hyvää naposteltavaa.Lumi vie lähemmäs joulun tunnelmaa. Pitkästä aikaa odotan joulua ja tunnen joulua kohtaan suurta lämpöä. Työni takia vietän  joulua  jo ennen joulua niin tarmokkaasti, että tuntuu että mitta on täynnä ennen kuin oikea, oma joulu, edes alkaa.  Nyt vaan tuntuu erilaiselta. Nykyisessä työpaikassani sitä joulun tunnelmaa ei oikein saa sisälle, ei ainakaan niin kuin haluaisin. Ja nyt odotan niin jouluLOMAA. Kirjoja, hyvää ruokaa, mökkielämää, saunomista, takkatulta, kiireettömyytä...

Laitoin pihalle talipalloja pikkulinnuille. Aamiaista syödessämme talitiasia hyöri ympäri pihaa, aamuvirkkuja . Nyt niitä ei näy missään.

Ostin Bauhausista kaksi valkoista amaryllista. Viime jouluna sain sipulin, olihan isompi odotus, ja isomman hehkeämpi kukkakin tuli, Tänä vuonna mennään näillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti