Powered By Blogger

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Eka lomakirja

Eka lomakirja luettu. Erik Larssenin Paras.
Kirjan asioita olen vuosien varrella sivunnut monessa otteessa, kirjoissa, kursseilla ym. Ei varsinaisesti mitään uutta, mutta paljon vahvistusta siihen mihin jo uskon.

NLP kurssilla käsiteltiin jo positiivisten mielikuvien luomista, niiden avulla selviytymistä erilaisista tilanteista. Larssenin kirjassa on samaa asiaa nimellä visualisointi.
Tätä teen paljonkin, tosin väärinpäin. Eli kuvittelen missä kaikissa kohdissa voin mokata erilaisissa tilaisuuksissa, tai miten mikäkin asia voi mennä pieleen. Tämän kun oppisi kääntämään, tai edes keksimään mokiin ratkaisuja, silloin ollaan jo tämän kirjan visualisoinnissa mukana.

Kirjassa on myös voimasanoja (jotka eivät tarkoita nyt kirosanoja). Voimalauseista kirjoitetaan myös Satuhieronta-kirjassa. Olen tietämättäni käyttänyt tätäkin metodia, mutta voimalaulujen muodossa. Joskus blogissakin olen kirjoittanut miten aamulla töihin mennessä oikean laulun kuuleminen vaikuttaa koko työpäivään. Zen cafen Olet todella kaunis... saa minut uskomaan, että todellakin olen juuri sinä päivänä todella viisas ja todella kaunis. Uskottavuus häviää vaan liian pian.
Ally McBeal sarjassa oli asianajaja, jolla myös oli voimabiisinsä. Hän kävi aina vessassa hyräilemässä ja tanssimassa voimaa itseensä.
Eräs ystäväni antoi minulle kortin, jossa luki kaiken muun lisäksi lause: Juuri tänään kaikki on hyvin. Siitä tuli minun voimalauseeni. Ja juuri tänäänkin on kaikki hyvin. On nii paljon asioita jotka ovat hyvin. Voin olla naivi. Mutta jokapäivä, edelleen, iloitsen sitä, että mökin piha on aidattu :)

Uudempi juttu Paras kirjassa on moodin luominen. Aamulla herätessä voi omalla asenteelle päättää millaiseksi tuleva päivä muodostuu.
Ihminen on mestari uskomaan itseään. Mitä enemmän hoet itsellesi jotakin, sitä enemmän alat uskoa hokemaan, ja lopulta toimitkin hokeman mukaan. "Olen niin väsynyt "-lause saa todellakin tuntemaan itsensä väsyneeksi tarpeeksi monta kertaa toistettuna.

Miettimään sai myös mikä merkitys on ryhdillä, käytöksellä ja jopa sillä millaiset vaatteet on päällä.
Toisaalta jos saat itsellesi oikean moodin, hyvän voimalauseen ja tiedät mitä haluat, ei ole mitään väliä onko päällä jakkupuku tai rikkinäiset farkut. Asialla on tietenkin aina toinen puoli, miten vakuutat vastapuolen paremmin asianmukaisella vaatetuksella.
Mutta tässä puhun vain omasta näkökulmasta ja heittelen päällimmäsiä ajatuksiani näytölle.

Uskon tähän mihin Larssenkin. Ulkomaailmassa on paljon kaikkea; on huonoja ilmoja, pahoja ihmisiä, vääryyttä ja epäonnistumisia. Niihin on mahdotonta vaikuttaa. Siihen miten elät ja mitä ajattelet, siihen taas voit vaikuttaa.

Ja kiitos poikani, kun suosittelit ja lainasit tämän kirjan minulle <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti