Powered By Blogger

tiistai 17. maaliskuuta 2020

Pentukoulusssa eka kertaa

Naavalla oli sunnuntaina eka koulupäivä pentukoulussa.
Mua jännitti. En oikeastaan tiedä mikä, ehkä se, että pissii sinne kokolattiamatolle.
Oltiin ennen tuntia vartin verran ulkona. Käveltiin, vaan eipä se pissa tullut kun meni autoja, oli ihmisiä ja kaikenlaisia hajujakin.
Mentiin koulutunnin puolessa välissä pihalle varmuuden vuoksi, sekin oli turhareissu.

Naava oli tosi rauhallinen. Kouluttajakin ihaillen ihmetteli. Naava ei ole arka, vaan sellainen harkitsevan tutkiva. Rohkeasti tuli mun mukana vessaankin, haistelee paikkoja, mutta ei kohella, ei hauku, ei vingu.

Omassa loossissa oli laatikko, jossa oli kangassuikaleita. Sinne laitoin välillä nameja ja Naava sai etsiä nameja. Tarkoitus on antaa pennulle lepotauko, haistelu, etsiminen ja syöminen rauhoittaa.

Välillä Naava istui tomeran näköisenä katse kohti puhuvaa kouluttajaa, jota alkoi naurattaa Naavan tarkkaavaisuus. Onkohan Naava "hikipinko" :)))
Välillä Naava makasi kuono mun jalan päällä.Aloitettiin kotiläksyn -täsmäsanan harjoittelulla. Kehusana tulee heti ja namipalkka sen jälkeen.
Ollaan harjoiteltu kotona, vaikka tuntui tyhmältä vain hokea kehusanaa ja antaa nami, vaikka koira ei tehnyt mitään. Ymmärsin, että kyse on ehdollistamisesta ja varmasti tarpeellista.

Harjoiteltiin katsekontaktia. Naava hoksasi asian aika pian. Muutaman harjoituksen jälkeen lähti kangassuikalelaatikolle. Hetken päästä ilmestyi tapittamaan mun eteen, jolloin ohjaaja huomautti minulle: Katso nyt, hän tuli kertomaan että on valmis jatkamaan.

Toinen harjoitus oli sivulle tuleminen. Sekin meni helposti. Namin avullahan sitä harjoiteltiin, namin perässä sivulle. Jouduin palkkaamaan sivulla olosta nopeasti uudestaan, koska Naava olisi muuten siirtynyt mun eteen istumaan. Harjoituksessa koiran ollessa sivulla, heitettiin nami suoraan eteenpäin, ja siitä taas ohjailtiin koira sivulle.
Hiukan ihmettelin ettei käsky-sanaa käytetä samaan aikaan, mutta ohjaaja selitti että sitä on turha käyttää ennen kuin koira osaa sivulle tulon. Edelleen ihmettelen miten se sitten yhdistää sanan yhtäkkiä siihen opittuun asiaan...Käytän käsky-sanaa heti, koska en ymmärtänyt pointtia:)))

Vaikka nämä asiat ovat minulle osittain tuttuja, koska meillä on ollut ennenkin koiria, on kiva mennä koirakouluun. Aina oppii jotain uutta ja ennen kaikkea nämä asiat ovat Naavalle uusia.
Naavalle tekee hyvää päästä pois täältä metsän keskeltä välillä ihmisten ilmoille.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti