Powered By Blogger

maanantai 1. kesäkuuta 2020

Se alkaa nytl


Kesäloma alkoi ja alkoi lomailmatkin.
Jotenkin epätodellinen olo. Nyt vaan kannattais tajuta heti, että loma alkoi, ettei mene päivääkään hukkaan:)
Paljon on kaikenlaista mitä haluaisin tehdä.
Tavata vanhempiani ja ystäviäni.
Päivävaelluksia.
Pyöräretki.
Ehkä jopa telttailua.
Rakentaa perennapenkkiä.
Puuhommia.
Maalata huussi.
Maata riippukeinussa.
Lukea, kutoa ja vaan olla.

Helposti alan sullomaan tekemisiä viikkoon tai kahteen. Helposti suunnittelen aina vaan tulevaa ja silloin jää tämä hetki elämättä. Miten ihmeessä sitä oppisi pysymään tässä hetkessä?
Voisiko oppia ettei suunnittele mitään?
Ja miten?

Mulla on unelmien loma tänä kesänä. Menen töihin vasta elokuussa.  Olen haaveillut tästä monta vuotta. En edes uskaltanut toivoa, että se tänä kesänä toteutuisi, kun kaikki on mennyt sekaisin koronan takia.  Vaan kun vähiten odotti,  niin kappas vaan, nyt lomailen.







4 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon ihanan pitkän kesäloman vuoksi!

    Uusien elämäntapojen ja -asenteiden oppiminen on vaikeaa ja hidasta. Siksi kannattaa ottaa pieniä tavoitteita ja nautiskella suuresti jokaisesta edistymisaskeleesta. Riittävän paljon toistoa ja pientä riman nostoa matkan varrella ja niin sitä on jo matkalla :-)

    Minä aloittaisin ihan vaikkapa viidestä minuutista. Istuisin termoskannun kanssa mahdollisimman miellyttävään paikkaan, kaataisin itseleni kupin teetä tai kahvia ja nautiskelisin sitä hiljaa katselemalla ympärilleni, kuuntelemalla äänimaailmaa ja haistelemalla mahdollisia tuoksuja. Viisi minuuttia yhden paikan havainnointia tuottaa monta havaintoa (vähintäänkin monta linnun pyrähdystä) ja hyvän keskittymisen hetken. Aikaa voi sitten pikkuhiljaa pidentää. Jossain vaiheessa se alkaa sujumaan. Ja hyvässä maisemassa siihen parhaimmillaan ihan koukuttuu :-)

    Ihanaa kesälomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Pitääpä aloittaa tuosta vinkistäsi! Kun olin "jalkavammainen" puoli tuntia sujahti istuskellessa linnunpöntön elämää seuratessa. Miten nopeasti sitä sujahti taas tähän vanhaan "kiireiseen suunnitelma -moodiin! Nyt on taas aikaa rauhoittua ja harjoitella.

      Poista
  2. Pitkä loma, onpa hienoa. Nauti tekemisestä, mutta myös tekemättömyydestä! (hah, paraskin sanoja) Susannan vinkki on kyllä hyvä, taidan täältä sivusta napata sen myös :)
    Ihanaa lomaa!!!

    VastaaPoista