Powered By Blogger

lauantai 4. heinäkuuta 2020

Hyvä päivä

Tänään oli sopiva päivä lähteä "keskustaan".
Ei liian kuumaa, ei vesisadetta.

Tämä oli harjoitusretki Naavalle. Täällä maalla kun ei nähdä mitään, paitsi roska-auto, jota sitten tuijotettiinkin tovi.

Ensin mentiin förillä Aurajoen yli. Ei minkäänlaista arkailua. Istui ja katseli kiinnostuneena ympärilleen. Takaisin päin tullessa kävi jopa makuulle!

Kuvassa förin pienoismalli matkan varrella.

Joen rantaa käveltiin. Ihmetteli veneistä kuuluvia ääniä, vesi liplatteli veneitä vasten.  Ihmetteli naakkoja ja pelästyi sorsaporukkaa. Sille piti vähän haukkuakin, varsinkin kun sorsien pomo röyhisteli ja uhosi siipiään availlen.

Linnan puistossa tuli poliisikoira kahden polisiin kanssa vastaan. Poliiskoira oli sitä mieltä, että Naava on syyllistynyt kaikkiin mahdollisiin rikkomuksiin, ja haukkui vihaisena. Naava pahoitti mielensä, häntä jalkojen väliin ja paettiin paikalta.

Pysähdyttiin vierasvenesataman kohdalle aamiaiselle. Kaksi vuotias kultainennoutaja tuli tervehtimään, ja maistoi Naavan vesikupista. Naava ilahtui uudesta tuttavuudesta.

Seuraavaksi ajettiin rantaan. Siellä oli kyltti, ei koiria. Mentiin ihan toiseen reunaan tyhjää rantaa.
Naava ei olisi tullut ollenkaan veteen, mutta kun itse kahlailin, niin pitihän hänenkin. Hän koitti haukata vettä, tai siltä se ainakin näytti.Oli kivaa. Olin positiivisesti yllättynyt Naavan käytöksestä.
Ei hän kävellyt sivulla kauniisti, mutta ei kiskonutkaan. Pääasia oli, että hänen kanssaan oli kivaa ja vaivatonta olla. Tosin olimme liikkeellä aikaisin, joten ei ollut liikaa ruuhkaa. Juuri sopiva määrä kaikkea uutta meille maalaisille.


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Naava kiittää. Ja olen samaa mieltä: hän on ihana!

   Poista
 2. Voi sentään, toivottavasti ei jäänyt poliisin pelko ;)
  Kuulostaa mukavalta retkeltä. Hyvä Naava!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävää miten kivaa voi olla ihan yksinkertainenkin "retki".

   Poista