Powered By Blogger

maanantai 1. helmikuuta 2021

Kesä haaveita

 

Kesä alkaa jo tulla mieleen. Kaikki suunnitelmat kukkasista ja muista istutuksista. 

Meillähän purettiin vanha terassi, maahan jäi neliön mallinen paikka, johon ehkä istutan mustaherukkapensaita. Vai istuttaisiko taas pioneja :)  Tai joku muu ihana kukkiva pensas? Jasmiini kasvaa ehkä turhan isoksi.  Ruusuja en halua, niissä kamalia piikkejä, kunpa joku keksisi piikittömät ruusut, okaat kai ne viralliselta nimeltään ovat. 

Ja laatikoihin salaatteja, kurkkua, tilliä ja sipulia. Yrttilaatikkoon ehkä uusi yrtti jos eivät ole kaikki selvinneet talvesta. Kukkalaatikoihin kukkia . Ai niin, syksyllä istuttelin läjän sipuleita, jännä nähdä kuka heistä pönkee ensimmäisenä maasta ja tuleeko sellainen parvi kukkia, koitin istuttaa paljon samalla alueelle. 

Kesällä haluaisin pyöräretkelle, vaikka Maarianhaminaaan laivalla ja siellä jotain reittejä. Vaan mihin Naava menee siksi aikaa? En ole ollut yhtään yötä erossa Naavasta, vai olenko? Olen, viime kesänä kaksi yötä, poika hoiti Naavaa. Nyt muistan, valitteli jostain pallosta joka aina ilmestyi kirjan sivulle kun hän halusi lukea rauhassa.

Ja se mökkiloma jossain järven rannalla. Mökit alkaa olla varattu heinäkuulle. Mies ei tiedä lomaansa, niin varaaminen hankalaa.

Ensin on kuitenkin tuo maaliskuun loma, jota odottelen. Korona vaanii ja voi estää koko reissun pahimmassa tapauksessa, mutta eletään toivossa. 

Samahan koskee kesää, reissujen suunnittelussa korona ratkaisee paljon. Kasveja voi silti istutella ja kivoja tyyppejä kutsua kylään, ja viettää juhannusta.


 Naava jo aloitti kevättyöt: omenapuun leikkaaminen,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti