Powered By Blogger

sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Potkua


Olin hiljattain fysioterapeutilla selkä ongelman takia. Siis yhden kerranolen ollut saikulla, kun selkä meni omituisesti ihan kipeeksi, viikko saikkua ja lähete fyssarille.
Nyt sit olin, ja olipa kokemus. Suorapuheinen täti ihmetteli miksi ollaan muutettu maalle, kun tässä iässä yleensä hakeudutaan kaupunkiin palveluiden lähelle.
Lopulta totesi, että tämä paikka taitaa olla loppusijoituspaikkamme....

Mielenkiintoista oli, ettei syy selkäkipuun ollutkaan huonoissa vatsa-ja selkälihaksissa, vaan olemattomissa reisilihaksissa.
Sain ohjeeksi 50 sellaista jalan nosto juttua, tyyny polvitaipeessa, jalkaterä jännittyneenä. Ja 12 vatsallaan olosta jaan taivutusta ylöspäin. Ja uusi aika kesäkuussa.
Suorasukainen täti käski peruuttaa ajan, ellen ole tehnyt noita liikkeitä, menisi aika hukkaan.
Kolmas harjoitus, ja vaikein, on syväkyykky kolme kertaa viikossa 30s. Tarpeeksi iso haara-asento, jalkaterät ulospäin ja siitä sitten vaan. Syväkyykky kertoo nivelien kunnosta kaiken, kuulemma.
Olen nyt tunnollisesti tehnyt kyseiset liikkeet, ja tuosta yhdestä käynnistä saanut potkua muutenkin.

Olen tulevalla viikolla menossa zumbaan, joka on kaikenlisäksi tuossa lähikentällä, ja torstaina lisäksi rivitanssiin, jonne on matkaa autolla peräti 12 minuuttia.
Tästäkö se nyt lähtee uusi into liikkua? Toivottavasti.

Olen vappuviikon ollut tavallistakin väsyneempi. Ja kun olen vaan torkkunut työpäivän jälkeen sohvalla, olo on muuttunut entistä apeammaksi. Jospa kokeilisi nyt ensi viikolla sohvan tilalle muita vaihtoehtoja, jos olo muuttuisi toisenlaiseksi.

2 kommenttia: