Powered By Blogger

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Pelastustehtävä

Olin pihalla kun huomasin yhden lampaista olevan aivan eri paikassa kuin muu lammaslauma.
Musta lammaskin huomasi minut ja alkoi määkiä. Katsoin tarkemmin ja huomasin lampaan olevan aidan väärällä puolella.
Hain miehen avuksi, laitoin saappaat jalkaan ja pelastamaan.

Lammas, oli saanut aidan nurin ja tarkertunut aitaverkkoon. Pelkäsin että on loukannut itsensä yrittäessään päästä irti verkosta.
Päästyäni lähemmäs , autoin lammasta. Saatuani pään irti, lammas sai jalkansakin irti ja karkasi eteenpäin. Korjasimme kaatuneen aidan pystyyn, jotta muu lauma pysyisi tallella. Hyvä niin, sillä nyt muu lauma alkoi kiinnostua tapahtumasta. Koko lauma marssi puolijuoksua pailalle kommentoiden tapahtumaan.Parin metrin päässä lammas yritti taas päästä muun lauman luokse tunkemalla päänsä aidan verkosta, jääden taas jumiin. Ehdittyämme lähemmäs, lammas sai päänsä irti ja juoksi taas aidan vierustaa eteenpäin.

Kolmannen kerran lammas työnsi  päänsä aidan verkosta ja tällä kertaa sotkeutui myös jaloistaan verkkoon. Mies kaappasi lampaan syliin, minä irrottelin verkon ja lammas yli aidan muun lauman joukkoon. Tehtävä suoritettu.

Lammas löysi veljensä ( tai sisokonsa) ja äitinsä. Hiukan ihmetyttää miksei karitsan äiti jäänyt aidan ulkopuolelle joutuneen poikasensa turvaksi lähettyville, vaan valitsi tärkeämmäksi pysyä laumassa.
 Pitäisikö tehdä lastensuojeluilmoitus?
Vai oliko karitsa jo siinä iässä, että vanhempien vastuu on loppu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti