Powered By Blogger

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kahden kodin "loukussa"

Nuorempana asiat olivat selkeästi joko "mustia" tai "valkoisia". Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän on asioita, joilla onkin kaksi puolta. Kuten nyt esimerkiksi mökkeily.
On ihanaa että saa selkeän eron arjen ja vapaan välille. Vapaa-aika mökillä, arki kaupungissa. Pääsee luonnon rauhaan. Asiat on täällä maalla yksinkertaisempia. Vesi haetaan kaivosta. Sauna lämmitetään puilla. Vesi lämmitetään kattilassa tiskaamista varten jne. Päivän kulku jäsentyy näiden perusasioiden pohjalta luontevasti. Kaupassa käydään ostamassa tarpeellinen, lähinnä ruoka. Täällä ei ole mahdollista kuluttaa aikaa shoppailemalla.
"Mustia" puolia asiassa on mm. se, etää tavarat ovat usein väärässä paikassa. Painepesuri on mökillä, kun sitä olisi tarvittu kaupungissa pihojen ja puutarhakalusteiden pesuun. Ikkunanpesin on kaupungissa, kun sitä olisi tarvittu maalla. Astioiden, maljakoiden ym. mieli esineiden suhteen on aina mietittävä kummassa paikassa niistä on enemmän iloa . Pihat ovat molemmissa paikoissa puoliteholla hoidettuja, koska energia, aika ja raha on jaettava kahteen osaan.

Juuri nyt asiat ovat kuitenkin kokonaan "valkoisia". On perjantai. Ollaan mökillä. Pian on juhannus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti