Powered By Blogger

sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Vkl


Tultiin viikonlopuksi mökille.
Nukuin taas 10 tuntia, heräsin vain kerran välillä. En ymmärrä miksi täällä nukkuu niin paljon paremmin. Sänky on täällä huonompi, täällä on lämpimämpi, yhtä pimeää, täällä vaan uni on syvempää ja rauhaisampaa.

Aamupäivän kiertelin metsässä, runsas pari tuntia. Ihastelin värejä, oli ihana pakkasaamu ja mulla oli kaveri. Kaveri ehdottelee kaikkia reittejä ja löytää aarteita. Tällä kertaa kävyt olivat parhaita aarteita. Vihaakohan hän sen takia oravia, kun heille molemmille kävyt ovat tärkeitä?


Välillä istuskeilin kallion reunalla ja kaveri nautiskeli kuuraisessa jäkälässä.
Koiran kanssa metsässä samoilu laskee verenpainette ja kohottaa mielialaa ihan varmasti vielä moninkertaisesti enemmän kuin ilman koiraa metsäily.


Tämä alkusyksy kun puissa on vielä lehtiä on niin kaunista aikaa. Eikä tunnu yhtään kylmältä kun vaan laittaa reippaasti pipon päähän ja muutenkin lämpimästi päälle.

Mulla on kaikenlaisia ulkoiluvaatteita, mutta jotenkin kaikki eriparisia.
On sellaiset fleecevuoriset softsellhousut, on vedenpitävät tuulihousut, on toppahousut, kuoritakki, goretex talvitakki, mutta kaikki muut on eriparia paitsi se ns. tuulipuku.
Löyyyköhän ja pärjäiskö sitä yksillä kunnollisilla? Siis sellaisilla yksillä housuilla ja takilla, joihin mahtuisi alle jotain ja jotka kestäisi sadetta. Ja jotka sopisivat yhteen ja kestäisivät niin, että niillä voi reilusti istua kivellä, eikä haittaisi kuraiset tassunjäljet, voisi pyyhkiä vaan pois.
Vai onko se vaan tosiasia, että täällä Suomessa tarvitaan talveksi tosi lämpimät ja vedenpitävät, ja toiset muiden vuodenaikojen vähän leudompiin keleihin sopivat?

Ulkoiluvaatteet on sen verran hintavia, että niiden pitää sitten tosiaan tuntua päällä hyvältä ja olla toimivia. Siinä on mun yksi haave, siis kunnolliset ulkoiluvaatteet.
Ja jos sellaiset joskus saan, niin todennäköisesti laitan ne kauniisti kaappiin, enkä raskii käyttää!

Harhailipa ajatus taas, mutta tavallaan aiheessa pysytään.

Perjantai illalla oli kaikki tähdet näkyvissä. Siinä ne tuikkivat lähellä, tai kaukana. Jotenkin tuntuu aina tähtiä katsellessa, että siellä jossain on kaikki jo lähteneet, tähtinä loistamassa.

Lauantaina vielä saunomista ja lisää tähtiä. Kynttilöitä ja viiniä.
Ja mulla on hyvä kirjakin kesken.
Täydellistä irtautumista arjesta.

3 kommenttia:

  1. Meillä koira yrittää ohjata minua tauotta kotiin. Se ei ole oikein leppoisaa eikä rentoa meininkiä ;-) Menomatkalla mennään hiljaa ja pysähdellen, paluureittejä jatkuvasti ehdotellen. Sitten kun suunta kääntyy vähänkin kotiin päin, koira alkaa rynnistää eteenpäin pipo vinossa ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koirat ovat suuria persoonia :)! Hän varmaan on huolissaan, että eksyt tms. ja on kovin ylpeä kun aina saa Sinut takaisin kotiin.

      Poista