Powered By Blogger

keskiviikko 30. lokakuuta 2019

Jaksoin!


Tää kuva on meidän kotitiestä. Tässä kohtaa viimeistään huokaisee ja mieli asettuu. Ja tänne kun pääsee töiden jälkeen, ei tahtoisi enää lähteä mihinkään.

Mutta....löysin lompakosta leffalippuja, jotka oli käytettävä lokakuun loppuun mennessä, ja siitä se ajatus lähti.
Tiistaille sovittiin lippujen käyttö ja leffaksi valittiin Täydellinen joulu.
Leffa oli ihan kreisi komedia, nauratti ja vei ajatukset pois kaikesta. Ihan täydellinen irtiotto arkisesta alkuviikosta.

Eniten kaikessa yllätti se, että jaksoin lähteä! Ihan alusta asti ajatus lähtemisestä tuntui hyvältä, ei väsyttänyt, eikä ahdistanut.
Tänään oli lyhyempi työpäivä, pääsin jo 14 töistä. Lasten kanssa olin tänään vain kolme tuntia.
Ja koska olen aamuihminen, aikainen herääminen ja aamuvuoro ovat minulle täydellinen vaihtoehto.
Siinä ne syyt jotka vaikutti tähän päivään, nimenomaan jaksamiseen.
Minulle jäi jotain voimavaroja käytettäväksi työpäivän jälkeen, eikä käynyt niin kuin yleensä töiden jälkeen, että olo on loppuun asti rutistettu, puristettu, kaikki käytetty.

Haluan elää! Haluan elää täysillä myös työpäivän jälkeen.
Nyt vaan pitäisi keksiä miten lyhentää työpäivää.
Vinkkejä otetaan ilolla vastaan!
Omasta mielestä ei löydy muita vaihtoehtoja kuin vuorotteluvapaa, osittainen sairausloma (miten siihen pääsisi/joutuisi? ) ja irtisanoutuminen nykyisestä työstä.

4 kommenttia:

 1. Kotitie on rakas täälläkin <3 Niin monta kuvaa on siitä tullut otettua, eri vuodenaikoina <3
  Olipas kiva, että leffa virkisti ja piristi ja jaksoit lähteä! Tällä hetkellä en ole taas yhtään kärryillä noista työajanlyhentämismahdollisuuksista. Aikanaan, yli 10 vuotta sitten tein puolisen vuotta kuutta tuntia ihan sillä, että kysyin työnantajalta ja hällehän se oli vaan säästöä. Mulle luonnollisesti miinusta, mutta silloin sen vielä pystyi tekemään. Toki riippuu niin paljon työstä ja siitä, miten lyhennys vaikuttaa kaikkeen muuhun ja muihin.
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun alalla tuntuu olevan mahdotonta tehdä lyhyempää päivää. Pitäs vaihtaa alaa... Odotan et keksisivät jotain, jotta ihmiset jaksaisivat töissä. Se osittainen vuorotteluvapaa mahdollisuus (viikko töitä, viikko vapaata) poistui vuosia sitten.

   Poista
 2. Kävin viime viikolla pari päivää tuuraamassa päiväkodissa ja kunnioitukseni vakihenkilöstöä kohtaan on pohjaton. En ollenkaan ihmettele, jos työpäivän jälkeen olo on loppuun rutistettu... Kannattaisi varmasti sitä vuorotteluvapaata harkita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, joskus ajattelin, että käytän vuorotteluvapaan kun saan lapsenlapsia, ettei niitä tarvitse viedä kovin pieninä hoitoon. Olisi hauska kuulla sun ajatuksia, ihmettelyä ja ihastelua, varhaiskasvatuksesta, mikä yoimii , mikä ei .

   Poista