Powered By Blogger

sunnuntai 11. tammikuuta 2015

"Neljän tähden illallinen " numero kaksi


Tällä kertaa kattauksen teemana talvi. Sellainen lumellinen pakkastalvinen tammikuu. Viis siitä, että ulkona ei ole lumen hiutalettakaan ja tuskin pakkastakaan. Kalenterin mukaan eletään, ja nyt on keskitalvi.
Servettien taittelua harjoittelin. Oli piispanhattua, lehteä, lumpeenkukkaa ja viuhkaa. Ikean serveteissä varmaan vikaa kun ei ne niin hienolta näyttäneet ;) Päädyin viuhkaan.
Miehen mielestä pöytä on vähän väritön...Odottakoon hän vapun aikaa (toukokuussa on meidän vuoro taas), laitetaan silloin väriä.


Menuu on taas miehen käsialaa, samoin kuin kokkauskin. Tiedän, olen onnekas, ja kyllä arvostan ihan kamalan paljon, kiitos rakas mieheni!
Alkuruuaksi saaristolaisleipää poromousseella (huom. mousseen koristeena puolukoita, alamme pikkuhiljaa panostamaan esteettisyyteenkin itse ruuassa). Pääruuaksi uunissa kypsytettyä porsaan ulkofileetä, lohkoperunoita ja mustapekkakastiketta.
Jälkiruuaksi paistettuja banaaneja siirappikiehkuroilla ja vaniljajäätelöä (minun osuus kokkauksesta ja kattaminen).
Yllättävän hauskaa tämä tarjoilupuolellakin oleminen, näin kun saa rauhassa laittaa , eikä ole minkäänlaisia paineita, kiitos vieraidemme. Valmiiseen pöytäänhän on aina ihana mennä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti