Powered By Blogger

tiistai 6. tammikuuta 2015

Vanhanaikainen tiukkapipo

Oltiin risteilyllä. Ja taas tuli ihmeteltävää.
Laivalla oli yö-show kello 24.00 ja siellä oli pöydissä lapsia! Siis ei vain yksi tai kaksi vaan useampia. Ja ne oli alle kouluikäisiä. Ja kaiken huipuksi niillä oli omat drinkkilasit edessä!
Ensinnäkin, yö-show on tuskin mikään lapsille tarkoitettu "muumishow" , ja toiseksi miten siihen aikaan voi olla hereillä 3-6-vuotiaita.
Olenko mä vanhanaikainen nipottaja?

Laivalla juoksenteli lapsia käytävillä, minkä vielä ymmärrän ja hyväksyn. Mutta että vanhemmat antavat lastensa juosta pitkin ravintoloita. Siinä sai tarjoilijat varoa ja itsekin meinasi kahvit kaatua kun väistin eteen puikahtavaa pikkupoikaa.
Omat lapseni ovat jo aikuisia. Onko minusta tullut suvaitsematon? Enkö kestä normaalia elämänmenoa?

Kaupan kassalla yksi äiti sanoi noin kolmevuotiaalle tytölleen: "Nyt laitetaan se karkkipurkki kassiin, tai sitten se on viimeinen karkki, joka ostetaan laivalta." Kolmevuotias ei reagoinut äitinsä sanoihin mitenkään, heilutteli karkkipurkkia kädessään ja näytti minulle kieltä. Äitinsä jatkoi:" Et ainakaan avaa sitä karkkipurkkia nyt...". Seuraava kommentti olisi voinut olla: "Jos avaat sen, et ainakaan syö koko purkillista heti."


Oli ihanaa huomata laivassa myös vanhanaikaisia(?) vanhempia. Isä, joka piti poikaansa kädestä kiinni ja käveli käytävän oikeaa puolta huomioiden vastaantulijatkin. Ja äiti, joka nappasi kiukuttelevan tyttönsä syliin ja kantoi hänet pois tilanteesta tytön kiljuessa naama punaisena. Tämä tyttö olisi voinut olla se sama, joka kaupassa vähät välitti äitinsä sanoista, mutta eipä ollut.

Meidän risteily ei mennyt näiden tapahtumien takia ollenkaan pilalle. Kunhan nyt vaan ihmettelen tätä laivan menoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti