Powered By Blogger

torstai 8. tammikuuta 2015

Tammikuun hyvinvointi

Liityin facebookissa johonkin tammikuun hyvinvointikalenteriin.
Jokapäivä tulee joku juttu, millä parantaa omaa hyvinvointiaan.

Ensimmäiset päivät menivät hyvin. Oli helppoa kirjoittaa ylös tammikuun tavoitteita. Montaa ei kannata kirjoittaa, helpompaa kun saa edes jonkun totutettua. Sitäpaitsi vuodessa riittää kuukausia, helmikuu seuraavaksi.
Helppoa oli myös lisätä veden juontia. Miten muuten se kahden litran vesikannu voi helpottaa juomista? Hanasta tulee kylmää vettä, miksi on niin vaikeaa ottaa vettä lasiin hanasta silloin tällöin?
Kyykyssä oleminen vähän kummeksutti. Kuulemma ihmiselle tyypillinen lepoasento. Vai luinko taas kerran asian jotenkin huolimattomasti? Kyllä on helppoa olla kyykyssä, sohvalla tosin vielä helpompaa maata...

Sitten seurasikin se ISO kynnys: ilman sokeria kokonainen päivä! Aamulla teekuppiin sujahti vanhasta tottumuksesta puoli teelusikallista hunajaa. No, se ei oikeastaan ole sokeria. Kirjaa lukiessa Amerikan pastillit sujahtivat suuhun ihan huomaamatta. Mutta en ole ostanut kaupasta karkkia joulun jälkeen. Nyt on vaan vielä vähän jäljellä kaikkea ja laivalta ihan vähän salmiakkia. Illalla kylään meno...Kahvin kanssa joku hyvä piirakan pala...ihanat suklaiset herkut pystyin ohittamaan.  Mä en pysty olemaan ilman sokeria. Vähentämään kyllä, mutta en kokonaan luopumaan.

Tykkään hyvinvointijutuista kuitenkin. Olen tyytyväinen jos edes jotain tarttuisi matkaan, arkipäivään.

Hesarissa neurologi Kiti Muller kertoi siitä miten työpaikoilla pitäisi olla aikaa hengailuun. Hyvä juttu. Tämänkin jutun voi lukea  haluamallaan tavalla. Minä luen sen näin: työpaikoilla pitää olla aikaa hengailuun, mutta se ei saa olla pääasia. Hengailu on enemmän työpaikan henkeen liittyvä verbi kuin laiskottelua tarkoittava verbi. Työtulokset parantuvat, luovuus kukkii ja sairauslomat vähenevät kun työpaikalla on hyvä olla.
Jos kiire vie ajan ja huono henki ahdistaa, ei taatusti synny yhtään luovaa ratkaisua. Eikä jää aikaa tehdä mitään ylimääräistä.

Tällaisin miettein tänään. Hyvinvointia kaikilta kanteilta pohdiskelen. Elämä on lyhyt. Ja itsellään on vastuu siitä millaisen elämästä tekee.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti