Powered By Blogger

tiistai 17. huhtikuuta 2018

Yrttejä, yrttejä


Sain äidiltä ja isältä kivan yrttipötkyläjutun.
Nyt on yrtit hengissä pidempäänkin, toivottavasti. Ja mikä parasta, jos joku timjami tm. nuukahtaa, voin ostaa uuden tilalle.


Persiljaa olen nyt käyttänyt päivittäin. Eiköhän ala hemoglobiini nousemaan.


Timjami ja rakuuna vähän vieraampia yrttejä. Timjamia sieniruokiin, uuniperunoille ja kasvisruokiin. Limaa irroittava ja desinfioiva kasvi. Rohdoksi yskään, krooniseen väsymykseen ja ruuansulatusvaivoihin.
Rakuuna lisää ruokahalua ja edistää ruuansulatusta. Rakuunaa voi käyttää kanan, lihan tai kalan mausteena, juustoruokiin sopii myös hyvin ja erityisesti tomaatin, kaalin, kukkakaalin ja porkkanan kanssa sopii yhteen.


Sitruunamelissa ja basilika ovat seuraavaksi hankittavat yrtit. Joko he tulevat pötkylään tai pihalle tulevaan kasvilaatikkoon.
Kevät on ihanaa aikaa! Onneksi ? mulla tämä jalkarajoitin, muuten voisi mopo karata käsistä tuossa pihamaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti