Powered By Blogger

perjantai 5. heinäkuuta 2013

Fillarireissu päivä 1: Turku-Maarianhamina- Föglö (Degerby)

Matkan ensimmäisessä päivässä on ihan oma säihkeensä. Koko reissu on edssä.

Pyöräilimme sataamaan ja autojen jatkoksi jonoon. Jonotettuamme auringon lämmittäessä selkäämme n. 20 minuuttia, pääsimme laivaan. Tosi paljon helpompaa mennä laivaan pyörän kanssa kuin odottaa tunkkaisessa terminaalissa laivaan pääsyä. Taidan tästä lähtien ottaa aina pyörän mukaan laivaan ;)
Amorellassa vietimme ajan kannella ja buffee ravintolassa. Erityisen hyvää oli jälkiruokapöydän tiramisukakku.
Laivamatkan ajan tuli katseltua taivaalle miettien pilvien matkasuuntaa. Mieheni oli ensimäistä kertaa fillarireissulla (mukana pienellä varauksella)  ja epäilen, että huono sää olisi oleellisesti vaikuttanut tunnelmaan.
Pyöräilimme Maarianhaminan länsisataman kautta. Sehän on aina pakko nähdä. Siihen liittyy muistoja. Venereissulla tapasin mieheni.Olemme muuten 5.7 olleet naimisissa  27 vuotta. Onnea meille :) Maarianhaminassa kerroin vanhemmilleni odoattavani ensimmäistä lastani.
 Ensimmäisenä päivänä saimme nauttia pieniä pätkiä pyöräteitä. Tosin liikennekin hiljeni olemattomaksi päästyämme pois Maarianhaminan läheltä.
Pieni lauttamatka ja saavuimme Degerbyn idyllisen kylään. Ensimmäinen yöpymispaikkamme Enigheten.
Näissä maisemissa on sitä jotain. Tämä taisi olla ensimmäinen kerta matkan aikana kun mietin,että juuri tämän kuvan palautan taas mieleeni kun on syyspimeää tai pakkasta -20.

Illalla katsoimme seuraavan päivän "ohjelmaa". Eteen ilmaantui pieni ongelma: seuraava yöpymispaikkamme onkin saaressa. Sinne olisi pitänyt varata venekyyti.
Siispä soittamaan Glada Laxin isännällä. Kerroin ongelmamme. Voiko toivoa parempaa vastausta kun se, jonka Henrik isäntä minulle sanoi huonolla suomenkielellä:: "Ei se ole mikään ongelma. Minä tulen hakemaan teidät ."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti