Powered By Blogger

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Fillarireissun 3.päivä: Kumlinge-Brändö-Kustavi

Fillariressun viimeinen päivä. Kaikkein lämpimin päivä ja ehkä kauneimmat maisemat.
Henrik tuli aamulla kertomaan ettemme pääsekään lähtemään Kumlingesta aikomallamme lautalla. Jostain oli mennyt lautta rikki, ja tämä ns. meidän lautta oli siirretty sinne. Oleilimme suunnitelmasta poiketen aamupäivän Bärössä. Aika kului hyvin seuraillessa veneilijöitä. Jotkut asiat eivät vaan vuosien myötä ole muuttuneet. Edelleen lähdetään samanlaisella tohinalla aamupäivällä kohti uutta satamaa. Ai niin, jokin sentään on muuttunut. Veneissä on aurinkopaneeleita, tuulimyllyjä, i padejä ym. laitteita. Samanlainen huulenheitto laiturilla kuitenkin on. Ja edelleen vaimot sinkoilevat sinne  tänne köysien kanssa ,miesten istuessa  kapteeneina ruorien takana.

Puolen päivän jälkeen pääsimme Kumlingesta kohti Torsholmaa. Lauttakin näytti jo pieneltä siljalinelta.

Brändössä pyöräiltiin saarelta toiselle penkereitä pitkin. Lähes koko ajan näkyi meri. Siinä  syy, miksi Brändö on mun suosikki.
Vesi oli kirkasta. Taivas ja meri sininen. Aurinko paistoi. Nämä ovat niitä kuvia, joilla tankataan voimia tulevaan elämään.
 Brändön kylässä pysähdyimme paikalliseen kahvilaan. Saimme vatsamme taas täyteen.
Ja pakko oli ottaa kuva, miten sielläkin, ei niin viihtyisässä kahvilassa, persiljat kasvavat pullean mehevinä. En ymmärrä mikseivät minun persiljani edes itäneet!
Tässä taas yksi voimakuva. Perinnemaisemaa. Eu-rahoilla kunnostettuja venevajoja. Tarkoituksena saada säilymään ahvenanmaalaista kalastajakulttuurimaisemaa. Ei ollenkaan huono kohde eu-rahoille.

Viimeinen laivamatka Viggenillä Kustaviiin. Sieltä autokyydillä takasiin Turkuun.

Onnistunut reissu.
Saaliina "reppu" täynnä voimakuvia. Auringosta palaneet reidet ja käsivarret.
Ihanaa päästä omaan sänkyyn nukkumaan!

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen matkakuvaus! Itse olen käynyt Ahvenanmaalla joskus 80-luvun lopussa, upea paikka oli silloinkin. :)

  VastaaPoista
 2. Kiva, ja kiitos kommentista :)
  Varmaan palvelut vähentyneet Ahvenanmaalla koko ajan. Luultavasti vielä 80-luvun lopussakin oli toimivia camping alueita enemmän.
  Lauttojen aikataulut on suunniteltu autoilijoita ja paikkakuntalaisia varten. On aika tarkkaan suunniteltava reissu. Ja ruotsinkieltä saapi käyttää ;)
  Mutta suosittelen kyllä fillarireissua ahvenamaalle !

  VastaaPoista