Powered By Blogger

torstai 11. heinäkuuta 2013

Kummallisia ääniä

Loman vaikutukset alkavat näkyä ja kuulua:

Istuskelin ulkona kirjaa lukien. Korviini kantautui trumpetin soittoa. Lopetin lukemisen ja kuuntelin. Soitto kuului naapurin vierasmökistä. Ikkuna oli ihan auki, verhot eivät sentään hulmunneet tuulessa, mutta ihania säveliä kantautui onneksi meidän pihalle asti. Elävä musiikki kuulostaa ihanalle. Mietiskelin minkä soittimen ääni kuulostaa kesässä kauneimmalta. Luulin ennen että haitarinsoitto on taattu ykkönen. Kitarakin voisi kuulostaa kivalta. Tänään kuitenkin olen sitä mieltä, että trumpetin ääni on kauneinta kesässä.

Kaukaa kuului merkillistä viuhuvaa ääntä. Päättelin jonkun kylällä hieovan jotain hiomakoneella. Ääni kuitenkin vaihtoi päivän kuluessa paikkaa. En epäillyt hiomakoneen kuitenkaan olleen kylän yhteislainassa. Traktori lisälaitteinen paljasti äänen syyn. Heinän kaadon aika.

Mökiltä metsään menee pieni polku. Aina polkua kulkiessa kuulen pientä piipitys-vikinää. Pysähdyn, ääni loppuu ja kun jatkan kulkua, ei ääntä enää kuulu. Olin kuitenkin varma (tai ainakin melkein varma) ettei ääni kuulu omasta päästäni. Tänään pysähdyin polun alussa ja olin hiljaa. Ja näin. Päästäinen vilisti kolosta toiseen. Eikä ainoastaan yksi päästäinen. Niitä oli monta pientä. Ja kolojakin oli monta.

Ehkä olisi syytä välillä hakeutua ihmisten joukkoon...


4 kommenttia:

 1. Kirsi, kirjoitat niin kivasti :) Sun blogi on sun näköinen, tarkoitan siis, että jutut on aitoja, sut tunnistaa niistä.

  Tuli ihan lapsuuden kesät mieleen tuosta trumpetin äänestä, olen samaa mieltä: se sopii upeasti kesään!

  Ihana blogi! Ihanaa kesän jatkoa!

  t. Milla

  VastaaPoista
 2. Kiitos Milla :)

  Ihanaa kesää SInulle myös.

  t.Kirsi

  VastaaPoista
 3. Minä tykkään lukea blogiasi, kirjoitat kivasti ja kuvat ovat ihania. Älä vaan lopeta tätä, on niin kiva lukea. Ajattelin että voisit jossain vaiheessa tehdä blogista vaikka sellaisen Ifolor-kirjan tai useampia.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Maarit !
  Ihana kommentti. Vähän jo häkellyttää.

  En lopeta. En ota paineita, ei ehkä jokapäivä uutta postausta.

  VastaaPoista