Powered By Blogger

lauantai 6. heinäkuuta 2013

Fillarireisun 2.päivä: Föglö- Kumlinge-Bärö

 Aamupäivä kierreltiin Degerbyssä. Käytiin sisällä kuvassa olevassa luotsitalossa. Siitä saisi kivan kesämökin. Vaan olisiko tornissa oma makuuhuone, vierashuone vai  ruokailutila?
 Vierasvenesataman leikkipuistossa kellopeli. Minä yritin soittaa tunnistettavaa laulua, mies vaan paukutteli omilla "malleteillaan" erilaisia äänisarjoja...Ei tullut riitaa kuitenkaan.
 Aikaisemmista pyöräretkistä viisastuneena käytiin lounaalla ennen kuin jatkettiin matkaa. Ravintola Seagramissa sai valita 3:sta vaihtoehdosta. Kello 14 jälkeen vaihtoehtoja olisi ollut lisää mm. hampurilaisateria. Ahvenanmaalla ei olla erityisen palvelualttiita tai miten sen nyt sanoisi. Kuvassa oleva pekonipasta oli kuitenkin oikein hyvää.
 Ja Seagram on ihan minun makuun.
 Lounaan jälkeen kohti Föglön pohjois-osaa. Lautta Kumlingeen lähtee sieltä, Överöstä. Ei hullumpaa pyöräillä näissä maisemissa.
 Oltiin hyvissä ajoin Överössä. Ei ollut matkalla houkutuksia, kauppoja, jäätelökioskeja tms. Eikä oikeastaan näkynyt muita ihmisikään.
 Odoteltiin ja odoteltiin. Ohi meni Siljan Baltic Princess , Viking Grace ja Seawind. Miehellä riitti katseltavaa. Hänen piti tilata kännykkään ohjelma, marine trafik, jolla näkee laivojen tiedot ja liikkeet . Ei jää arvailun varaan mikään kun on faktat lähellä.
Kumlingen läpi pyröräiltiin aika vauhdilla. Ei kyllä ehditty siinä vauhdissa saamaan punkkejakaan.
Jätimme pyörät Kumlingeniin ja Henrikin kyydissä pääsimme Bäröhön.
 Glada laxissa olikin kesän ennätysmäärä ihmisiä. Veneitäkin 25. Iloisia ihmisiä, aurinko paistoi, ruoka oli hyvää, kesä näytti parastaan.
Terassin tilanne aamulla. Glada lax on Ahvenanmaan helmi, Se ansaitsee ihan oman blogikirjoituksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti