Powered By Blogger

lauantai 13. heinäkuuta 2013

Kukkamekkoja ja kesäillan valssia?

Mielikuvanii lavatansseista:  kesätuuli tuulee lempeästi ja kukkamekkojen helmat heiluvat. Todellisuus olikin sitten vähän erilainen Särkän lavalla keskiviikkona.
Tehokkuus oli vallannut tämän paikan.

Tanssilattia oli tupaten täynnä. Suurimmalla osalla oli lenkkari-kumitossu-yhdistelmältä näyttävät jalkineet ja jonkinlaiselt "jumppatrikooasut" päällä.
Tanssiminen näytti tehokkaalta. Hymyä ei näkynyt juuri kenenkään kasvoilla. Kappaleiden vaihtuessa pyyhittiin suurimmat hiet pyyheliinaan ja hörpättiin vettä juomapullosta.
Näkymä ei paljoa eronnut jumppasalin aerobictunneista.

Neljänsuoran lopetettua "urheilijat" lähtivät.
Tanssilattialla alkoi olla tilaa tanssia. Tanssijatkin näyttivät enemmän tanssijoilta.

Viime kesänä kävin Pappisten lavalla. Siellä oli vanhanajan tunnelma. Myytiin lihapiirakoita kahdella nakilla. Lavalle astuessa meinasi pökertyä hienhajuun. "Urheilijoita" ei näkynyt.

Huvilinnussa kävin myös viime kesänä. Pienen ja surkean metsätien päässä pelto täynnä autoja ja valtava tanssipaikka, uskomatonta. Siellä Turku-Raisio seudun sinkkumaanviljelijät etsivät tositarkoituksella emäntää. Minutkin palautettiin yhden tanssin jälkeen takaisin seinustalle. Ajanhaaskausta, eihän minusta, varatusta naisesta, sikalanemäntää saisi .

Littoisten lavallakin olen käynyt kerran. Taitavia tanssijoita. Tarkka järjestys. Ensin seisoin väärällä puolella, oli kuulemma miesten puoli. Toisella yrityksellä seisoin liian lähellä ulko-ovea. Hyvin pääsi silti tanssimaan, ehkä väärä-paikka kiinnitti sopivasti huomiota ;)

Onkohan jokaisella lavalla oma tyylinsä?

Seuraavaksi Valasranta, Esakallio...

2 kommenttia:

  1. Niin ettei se aina sellaista olekkaan? Mä olin myös hämmentynyt tästä hartsport-porukasta joilla tosiaan oli hikinauhat otsalla ja lajiin tarkoitetut kengät. yks tyttö hymyili koko ajan vaikka sekin oli hikinauhat"alan harrastaja" häntä oli aivan ihana katsella :-)

    VastaaPoista
  2. Ei tosiaan ole samanlaista. Riippuu paikasta ja tietenkin myös omasta fiiliksestä. Mulle tanssiminen on musiikin ja tanssin yhteen kuulumista, en ajattele sitä liikuntaharrastuksena. Mutta kivaa oli Särkälläkin:) , kyllä matkailu avartaa AINA !

    VastaaPoista