Powered By Blogger

lauantai 20. heinäkuuta 2013

Maltti on valttia


Koirilla näytti olevan tylsää.
Tein heille päivän piristykseksi jäljet. Tiedän että jälkien pitää antaa "painua" jonkin aikaa, jäljestämisessä kuuluu olla jäljestysvaljaat ja muitakin hienouksia kuten esim. tuulen suunta  on otettava huomioon.
Tänään tehtiin jäljet sohvaperunoiden/pihaperunoiden piristykseksi, joten ei nyt nipoteta.

Tein toiselle polulta lähtevän melko suoran jäljen, ehkä n.100m. Jäljen päähän, sammalien alle laitoin pienen rasian jossa puolikas pihvi ja vähän kinkkua.
Toisen jäljen tein metsätieltä kallion syrjää suoraa eteenpäin. Rasia piiloon männyn juureen.
Jälkien teossa on minulla ongelmana että ellen merkkaa tarkasti jälkeä, en muista edes mistä sen piti alkaa. Kertoo varmaan jotain minun suuntavaistostani.

Ensin oli Veitin vuoro. Veiti laahusti perässäni polkua pitkin. Jäljen alussa sanoin: " Etsi." Veiti kulki edelleäni samaa rauhallista vauhtia. Juoksuaskelia ei otettu, eikä harha-askeleita muuta kuin yksi. Piti haistaa puoli metriä jäljen sivussa olevaa vanhaa linnun luuta. Paluu jäljelle samantien ja suoraan rasialle. Rasian löytyminen sentään sai Veitinkin hännän heilumaan. Hieno ja varma suoritus.

Seuraavaksi Joikun vuoro. Joiku tiesi heti mistä on kysymys. Veti, häntä heilui ja täysi kohellus päällä.
Sain vaivoin pidettyä Joikun tiellä jäljen alkuun asti. Joiku meinasi heti lähteä  jäljelle, josta olin tullut pois.Seisahduin ja annoin sen etsiä oikeaa jälkeä. Löytyihän se. Vauhti oli taas melkoinen, vaikka flexin toisessa päässä koitin hidastaa vauhtia. Joiku paahtoi kovaa vauhtia ohi jäljen loppu rasian, olisi jatkanut jälkeä jota pitkin poistuin metsästä. Seisahduin taas ja pyysin etsimään. Löytyihän se rasia. Joiku hotkaisi rasian sisällön melkein kaiken kerrallaan suuhun. Hänellä oli kiire jatkaa jälkeä.
Joiku oli yli-innokas.Sen pitäisi useammin päästä mielipuuhaansa tekemään.


On se kuulkaas hieno keksintö tuo koiran nenä. Ja jos menet metsään, muista tehdä selkeä aloitus paikka, hankaa saappaillasi metsän pohjaa vähän rikki. Silloin on helpomapaa lähettää koira etsimään sinua kun olet eksynyt ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti