Powered By Blogger

keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Punkkipulma

Valkoisessa koirassa ollut tänä keväänä yksi punkki. Mustassa koirassa 8!
Onkohan sattumaa?
Ajattelin syöttää koirille valkosipulia punkkiestoksi. Luin että valkosipuli ainakin isommissa määrin/pitkään käytettynä on koirille myrkyllistä. Aiheuttaa anemiaa.  Koira ei hikoile/hengitä ihon kautta, joten valkosipulin haju ei tule  iihosta .Valkosipuli punkkien torjunnassa perustuu ehkä enemmän uskomukseen.

Teepuuöljy voisi olla luonnollinen ratkaisu. Kunnes luin eläinlääkärin artikkelin asiasta. Teepuuöljy on myrkyllistä koirille ihoon joutuessaan.Vaikka laimentaisin vedellä, niin myrkyllistä mikä myrkyllistä.

Punkkipannat eivät tule kyseeseen, koska koiria on kaksi. En voi estää niitä leikkimästä, ja leikkiessä näykitään myös kaulasta, punkkipantaa varomatta.

Yksi neuvo oli, että vältä paikkoja, joista punkkeja tulee. Viikonloput ja kesäloma kaupungissa ei ole hyväksi meille, eikä koirille.Mökillä on ruohikkoa, joka kuitenkin leikataan lyhyeksi.Metsälenkkeihin kuuluu ojanpientareita ja niittyjä. Ei elämistä voi lopettaa punkkien takia.

Siispä apteekkiin. Kaksi hyllyriviä täynnä erilaisia punkkiaineita. Kaikki samanlaisia pipettejä. Rasiat vaan erikokoisia ja erihintaisia. Farmaseutti tulee avuksi. Hän kertoo, että kaikki sisältävät suunnilleen samoja aineosia. Yksilöllisiä eroja on, toiset koirat herkistyvät tietylle merkille, mutta sietävät toista. Aina jää koiran rasvakudokseen, eikä mene sen pidemmälle.

Pakko luottaa johonkin.

2 kommenttia: