Powered By Blogger

maanantai 6. toukokuuta 2013

Yksi haave toteutunut!

Monta vuotta olen haaveillut siitä, että joku muu siivoaisi kotini. Saisin tulla kotiin ,joka tuoksuisi puhtaalta ja paikat kiiltäisivät.
Tänään sain maistiaisen asiasta. Ostin citydealin tarjouksesta kolmen tunnin kotisiivouksen.

Jo vähän ennen sovittua aikaa ovikello soi. Nuori tyttö ja poika seisoivat oven takana ja sanoivat: "Tultiin siivoamaan." Mikä ihana lause! Tosin olin odottanut "martta" tyylisiä siivoojia, joilla olisi kassillinen ihmeaineita ja vankka tietotaito mukanaan.

 Pikaisesti sovittiin mitä tekevät.
Otin koirat ja lähdin hoitamaan muita asioita.

Mietin miten rohkeaa on päästää aivan tuntemattomat ihmiset kotiin, ja vielä jättää heidät sinne. Vilkas mielikuvitukseni alkoi laukkaamaan. Kuvittelin miten he kokeilevat hajuvesiä, katselevat kaappeihin, sovittavat vaatteitani,lepäävät sängyssäni ym. Huh, tästäkö haaveilin...
Siirryin toiseen kuvaan, jossa kotini puhdistuu, matot viedään ulos ja kaikki pölyt saavat kyytiä. Jep, tästä haaveilin.

Palasin kotiin vähän ennen määräaikaa. Siivoojat olivat jo lähteneet.
Aukaistuani oven tuli vastaan voimakas haju/tuoksu, miten sen nyt ottaa... Varmaan joku pesuaine, tuli mieleen hotellihuone. Verhotkin oli vedettty ikkunan eteen samalla tavalla kuin hoteilleissa. Kotini oli muuttunut tunkkaiseksi hotellihuoneeksi, apua.

Eteisen matolta poimin muutaman havunneulasen, ne eivät lähde imurilla aina ihan helposti.
Pihaoven ikkunasta oli pesty koiran kuola pois. Makuuhuoneen hyllyssä pölyt samalla tavalla kuin ennenkin. Olohuoneen lattialla koirantassun kuvia. Niitä on vaikea saada lähtemään. Toivoin että oikeat siivoojaat, oikeilla aineilla saisivat ne puhtaaksi.
Stereot, dvd-soittimet ja tallentavat oli nostettu pois, koska kaikki välitkin kiilsivät puhtaina. Telkkarin takaakin pyyhitty.

Siirryin pesuhuoneeseen. Vettä lattialla, pesukone ei ihan omalla paikallaan ja suihkukaapin seinät ennallaan.Iso pettymys. Suihkuseinät ovat työläitä puhdistaa, mutta kun saa ne puhtaaksi, kirkkaus palkitsee heti.

Keittiössä ei oltu tehty muuta kuin pesty lattia. Yksi huone oli ohitettu. Siellä lattialla olevalla patjalla oli kaikki samat roskat kuin aiemminkin. Olen pettynyt.

Pettymyksestä pääsen äkkiä yli kun tajuan pettymyksestä aiheutuneet hyvät puolet:
- vähän likainenkin kotini on parempi kuin tämä tunkkainen hotellihuone.
-en halua enää siivoojaa kotiini
-yksi haave on toteutunut
-olen kokemusta rikkaampi

Ja nyt ikkunat auki ja tuuletan "hotellin" ulos!

6 kommenttia:

 1. En halunnut romuttaa tänään ajatustasi siivouksesta.valitettavasti kuvailemasi "siivous" on tutun kuuloinen kuvaus näistä "siivoojista" joita nykyään on ilmeisen paljon liikkeellä. mutta onneksi oman kodin tuoksu tulee nopeasti takaisin :-)

  VastaaPoista
 2. Totta. Aamulla enää pesuhuone tuoksui oudolle.
  Eikä hätää; minulla on jo uusia haaveita tilalle :)

  Ja onnittelut ja kiitokset ensimmäisestä blogini kommentista, Marianne!

  t.Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritin jo heti silloin ekan päivityksen jälkeen kommentoida ja niin teinkin,mutta en "osannut" postata niin et se näkyisi eli piti tehdä oma profiili myös.mutta tuntui ihanalta olla mainittuna siinä ekassa merkinnässä <3 (niin ainakin uskoisin).sä oot luontainen blogisti

   Poista
  2. Kiva kuulla positiivinen kommentti, kiitos taas :))
   Tää on tällaista hauskaa opettelua. Ja kun teen miniläppärillä näyttää ehkä isolla näytöllä hassulta, pitää miettiä asiaa.
   Muutin kommentointiasetuksia ja nyt pystyy kommentoimaan anonyyminä, eli ei tarvitse olla profiilia tms.
   Toki nimen voi silti laittaa kommentin alle.
   t.Kirsi

   Poista
 3. Minäkin olen aina haaveillut siivouspalvelusta - tämän luettuani hinkuni vähän laimeni :)

  VastaaPoista
 4. Onneksi vain vähän, sillä hyviäkin kokemuksia siivouspalveluista löytyy.

  t.Kirsi

  VastaaPoista